Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Finnar på ryggen – Så blir du av med dem

Finnar i alla dess former är irriterande och jobbiga, framförallt de på ryggen. De skaver mot kläderna, gör ont och när de går sönder lämnar de riktigt otrevliga fläckar efter sig. Det finns faktiskt smarta och snabba sätt för att bli av med finnarna på ryggen. Vi listar 5 knep!

Foto: Unsplash

1. Ha på dig luftiga kläder
Använda kläder som är gjorda av bomull och som sitter lite lösare. Har du tajta plagg på dig som är gjorda av till exempel polyester stannar svett och värme mellan plagget och ryggen och du får finnar.

2. Tvätta din BH regelbundet
Din BH är full av bakterier och smuts, det är också det plagg du har närmast huden. Har du mycket acne på ryggen kan det beror på att det var längesedan du tvättade din BH.

3. Få bort håret från nacken
Sätt upp håret med en klämma efter att du sköljt ur balsamet. Därefter ska du tvätta resten av kroppen, finns det rester av balsamet på ryggen kan porerna täppas igen och du får finnar. Sätt också upp håret när det är varmt ute och du känner dig svettig. Upp med håret om du vill undvika finnar.

4. Byt tvättmedel
Vissa tvättmedels parfymer kan irritera huden och göra så du får dålig hy. Byt till ett parfymfritt och allergivänligt, undvik också att använda sköljmedel.

5. Duscha direkt efter att du har tränat
Efter att du har tränat ett tufft pass och är sjukt svettig ska du hoppa in i duschen direkt. Inte bara för din omgivnings skull utan även för din huds skull. Smuts och orenheter är en vanlig orsak till att du får finnar. Sitter du länge i dina svettiga träningskläder skapar du en underbar miljö för finnarna.

Nedan listar vi fem produkter som verkligen gör skillnad: 

Cleanance Cleansing Gel For Oily, Blemish Prone Skin - Avène KÖP

Cleanance Cleansing Gel For Oily, Blemish Prone Skin - Avène

Har du fet hy som tenderar att lida av akne är det viktigt att rengöra den både noggrant och skonsamt så att den håller sig fräsch och i balans. Rengöringsgelen från Avène Cleanance avlägsnar skonsamt all smuts från huden och hjälper samtidigt till att begränsa överflödig talgproduktion utan att irritera huden. Det gör att huden blir mindre glansig, håller sig lugn och dessutom motverkar den att ytterligare brister uppstår.

Pris: 186 kronor.

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Niacinamide 10% + Zinc 1% - The Ordinary KÖP

Niacinamide 10% + Zinc 1% - The Ordinary

Ett serum som har en högkoncentrerad formula av vitamin B3 och Zink.
Niacinamide (vitamin B3) är antiinflammatoriskt, motverkar tilltäppta porer, ljusar upp hudtonen och verkar porsammandragande. Zink hjälper huden vid sårläkning och cellförnyelse.
Detta serum minskar intrycket av oren, tilltäppt hud och balanserar talgproduktionen för att förebygga orenheter.

Pris: 89 kronor.

Finns även hos Nordicfeel!

KÖP

Nästa bild
Anti-Blemish Body Treatment  - Skin Treat KÖP

Anti-Blemish Body Treatment - Skin Treat

Innovativ kroppslotion som balanserar huden och minskar synligheten av blemmor utan att torka ut huden. Den gröna emulsionen med prebiotika, ekologisk spirulina, zink och tea tree-olja lugnar, balanserar och har en matt effekt på huden.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anti-Blemish Shower Gel  - Skin Treat KÖP

Anti-Blemish Shower Gel - Skin Treat

Innovativ kroppsrengöring som skonsamt tvättar bort orenheter och minskar synligheten av blemmor utan att torka ut huden. Den gröna emulsionen med prebiotika, ekologisk spirulina, zink och tea tree-olja lugnar, balanserar och rengör huden.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
AHA Botanical Body Soap - Mario Badescu KÖP

AHA Botanical Body Soap - Mario Badescu

Skonsam exfolierande duschtvål som är framtagen för att ge huden en tydlig känsla av att vara ren och uppfriskad. Berikad med fruktenzymer, ginseng och extrakt av lind återupplivas huden vid varje duschtillfälle. Denna duschtvål är lämplig för alla hudtyper och avlägsnar döda hudceller och gör huden uppfriskad.

Pris: 109 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spotless Daily Purifying Toner Ansiktsrengöring - ACO KÖP

Spotless Daily Purifying Toner Ansiktsrengöring - ACO

Ett ansiktsvatten som kan rengöra på djupet och ser till att du håller din hud ren och fräsch. Den passar utmärkt för att förebygga och motverka uppkomsten av finnar och pormaskar. Dessutom är tonern bakteriehämmande.

Pris: 53 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing - Clinique KÖP

Anti-Blemish Solutions Clinical Clearing - Clinique

En klinisk gel som behandlar orenheter och tar bort överskottsolja som orsakar pormaskar och förebygger mot framtida utbrott med resultat som motsvarar medicinsk behandling. Kan användas i hela ansiktet eller på utsatta områden.

Pris: 279 kronor.

(Rek pris: 315 kr)

Finns även hos Lookfantastic!

KÖP

Nästa bild
Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment - Clinique KÖP

Anti-Blemish Solutions All-Over Clearing Treatment - Clinique

Lättviktig och medicinsk formel som behandlar acne och förebygger framtida utbrott. Skapar en skyddande barriär mot orsaken till utbrotten. Kontrollerar överflödsglans. Lätt återfuktning som minimerar torrhet och flagande hud. Lugnar ned huden och minskar rodnad.

Pris: 310 kronor.

KÖP

Nästa bild
Drying Lotion - Mario Badescu KÖP

Drying Lotion - Mario Badescu

En prisbelönad lösning som inriktar sig på blemmor. Denna effektiva och snabbverkande formula innehåller salicylsyra, svavel och zinkoxid som hjälper till att avlägsna orenheter i hyn och torkar ut orenheterna medan du sover. Skonsam formula som även är lämplig för känslig hy.

Pris: 229 kronor.

KÖP

Nästa bild
Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 - Klairs KÖP

Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 - Klairs

Denna bb-cream är den bästsäljande av alla koreanska märken på marknaden. “The No.1 BB cream” som kvinnor världen över älskar! Den passar alla hudtyper. Spara tid på morgonen genom att använda denna kräm som innehåller fukt, anti aging, solskydd och foundation i ett.

Pris: 329 kronor.

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Anti-Blemish Face Cleanser - Skin Treat KÖP

Anti-Blemish Face Cleanser - Skin Treat

Rengöringsgel som tar bort orenheter, makeup och överflödigt sebum utan att torka ut huden. Innehåller rengörande lera som hjälper rengöra porerna på djupet, och naturligt niacinamide som utvinns som spirulina juice – en ingrediens full av näringsrika ämnen.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!