instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Finnar på ryggen – Så blir du av med dem

Av: Metro Mode

Finnar i alla dess former är irriterande och jobbiga, framförallt de på ryggen. De skaver mot kläderna, gör ont och när de går sönder lämnar de riktigt otrevliga fläckar efter sig. Det finns faktiskt smarta och snabba sätt för att bli av med finnarna på ryggen. Vi listar 5 knep!

Foto: Unsplash

1. Ha på dig luftiga kläder

Använda kläder som är gjorda av bomull och som sitter lite lösare. Har du tajta plagg på dig som är gjorda av till exempel polyester stannar svett och värme mellan plagget och ryggen och du får finnar.

2. Tvätta din BH regelbundet

Din BH är full av bakterier och smuts, det är också det plagg du har närmast huden. Har du mycket acne på ryggen kan det beror på att det var längesedan du tvättade din BH.

3. Få bort håret från nacken

Sätt upp håret med en klämma efter att du sköljt ur balsamet. Därefter ska du tvätta resten av kroppen, finns det rester av balsamet på ryggen kan porerna täppas igen och du får finnar. Sätt också upp håret när det är varmt ute och du känner dig svettig. Upp med håret om du vill undvika finnar.

4. Byt tvättmedel

Vissa tvättmedels parfymer kan irritera huden och göra så du får dålig hy. Byt till ett parfymfritt och allergivänligt, undvik också att använda sköljmedel.

5. Duscha direkt efter att du har tränat

Efter att du har tränat ett tufft pass och är sjukt svettig ska du hoppa in i duschen direkt. Inte bara för din omgivnings skull utan även för din huds skull. Smuts och orenheter är en vanlig orsak till att du får finnar. Sitter du länge i dina svettiga träningskläder skapar du en underbar miljö för finnarna.

Nedan listar vi fem produkter som verkligen gör skillnad: 

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår