Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Fint eller tunt hår – här är tipsen du bör känna till

Lyckas du aldrig skapa lockar i ditt hår eller är ditt hår platt hur du än bär dig åt? Vi har samlat 7 tips du måste känna till om du har tunt eller fint hår.

Foto: Instagram @naaomiross/@markina

1. Föna håret med dina fingrar 

Ett misstag många gör som har tunt hår är att de börjar använda rundborsten direkt när de fönar håret. Borstar du igenom ditt hår för mycket kan resultatet bli att håret blir platt istället för fluffigt med mycket volym. 90 procent av tiden som du fönar håret ska borste igenom det med dina fingrar och 10 procent med rundborsten. Först fingrarna och sen borsten.

2. Klipp rätt

Har du fint och tunt hår ska du klippa upp håret – nivåerna kommer tillföra mer volym i ditt hår. Lite kortare frisyrer är också perfekt för dig, tänk en lob eller en bob. Så fint. Håll dig borta från en lång jämn frisyr, det får ditt hår att bli plattare än plattast.

3. Använd inte för mycket balsam

Balsam kan göra underverk men det kanske också tynga ner ett hår. Se till att du använder ett tunnare balsam och att du bara tar lite. Applicera det bara på dina toppar och bara när du har schamponerat håret.

4. Bli som din mormor

Du kanske har sett din mormor eller någon på film använda papiljotter? Det är dags att bli som din mormor och ta till dig av det klassiska skönhetsknepet. Vill du få en rejäl volymboost? Rulla upp det översta håret på några papiljotter innan du gör dig i ordning och ta ut dem precis innan du ska gå ut.

5. Jobba dig från toppen till botten

Har du tunt hår gör du förmodligen allt för att skapa volym i ditt hår. Märker du ingen skillnad oavsett hur mycket produkter du har i? Då applicerar du dem troligtvis fel. Har du tunt hår ska du aldrig ha några produkter vid rötterna (bara om det är en rotlyftande volymsprej). Frisören Mara Roszak berättar för Byrdie.com att du alltid ska börja applicera dina produkter från topparna och uppåt, eftersom det är topparna som kan ta emot mest produkter.

6. Saltsprejen fixar lockarna 

Det kan vara svårt att få till fina lockar om du har ett fint hår. Räddningen heter saltsprej. Håll dina lockar på plats genom att avsluta med att spreja dem med en saltsprej. Då får du snygga lockar som håller hela dagen.

7. Ha alltid en vattenflaska redo

Tunt och fint hår har ju en tendens att snabbt bli flottigt och platt. Ge ditt hår en uppfräschning genom att spreja håret med vatten. Har du en sprejflaska med vatten i väskan kan du alltid liva upp håret igen.

Salty Mist - Maria Nila KÖP

Salty Mist - Maria Nila

En vårdande spray med lättare stadga som ger håret känslan av att ha badat i saltvatten. Sprayas i fuktigt hår före föning eller låt håret självtorka för ett naturligt resultat. Innehåller reparerande alger och Colour Guard Complex skyddar håret mot UV-strålning och fria radikaler. Sulfat- och parabenfri och innehåller 100% veganska ingredienser.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Wave Spray - Ouai KÖP

Wave Spray - Ouai

En viktlös texturspray för enkelt, chict och lättjefullt hår. Berikad med risprotein som ger perfekt hållbarhet för den där ”jag har precis badat i havet och mitt hår torkade perfekt”-looken. Fri från parabener.

Pris: 315 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hair Soft Shine Beach Wave Spray - Kristin ESS KÖP

Hair Soft Shine Beach Wave Spray - Kristin ESS

En texturspray som ger mjukt och glansigt hår för strandinspirerade vågor.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Forma Salt Spray - Björk KÖP

Forma Salt Spray - Björk

Texturgivande saltvattenspray för alla hårtyper. Skonsam formula med björkextrakt, panthenol och druvextrakt som ger håret volym, textur och verkar antistatiskt. Går att applicera i både fuktigt och torrt hår. Tillför en textur i håret som håller hela dagen.
Frisk doft med inslag av citrus och mint.
Vegansk och tillverkad i Sverige.

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!