Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

6 grymma tips på hur du får ditt röda läppstift att hålla

Finns det något mer irriterande än rött läppstift som sakta men säkert släpper ju längre dagen går? Lär dig om hur du får kyssvänliga läppar som håller kvällen lång. Ta del av sex grymma tips nedan!

Foto: Rex/Shutterstock

Röda läppar är en klassiker som får dig att sticka ut på ett vackert sätt. Vill du ha en festlig sminkning som går att fixa på nolltid? Satsa på ett rött läppstift! När det är full fokus på läppar behöver du inte satsa fullt ut på din ögonsminkning. Och att dutta på ett läppstift hinner du med även om du ska iväg på en dejt direkt efter jobbet. Men det finns ett par saker att tänka på om du vill få färgen att hålla sig längre.

Skrubba läpparna KÖP

Skrubba läpparna

Gör dig av med alla döda hudceller innan du applicerar ditt läppstift. Att sminka ett par torra läppar är aldrig en bra idé. Ditt läppstift kommer att sitta så mycket bättre med en bra grund!

Skrubb för ansikte och läppar, L’oreal, 116 kronor. 

Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Feel Unique

KÖP

Nästa bild
Återfukta KÖP

Återfukta

Du är noga med att använda dig av en fuktkräm för ansiktet morgon och kväll – eller hur? Glöm inte läpparna! Applicera ett läppbalsam eller olja för att få en återfuktad grund. Det är nyckeln till en bra bas!

Läppolja, Clarins, 200 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Primer KÖP

Primer

Primer finns i massa olika varianter och hjälper till att ge den bästa tänkbara basen. En primer som är speciellt anpassad för läpparna är ett bra alternativ för att få läppstiftet att sitta längre.

Läpprimer, Elizabeth Arden, 300 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Läppenna KÖP

Läppenna

Istället för primer kan du grunda läpparna med hjälp av en läppenna – måla över hela läppen. Det blir också lättare att applicera läppstiftet om du markerat konturerna innan!

Läppenna, Nars, 105 kronor. Färg: Gordes, finns i 11 färger!

Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Feel Unique

 

KÖP

Nästa bild
Anpassa ditt läppstift KÖP

Anpassa ditt läppstift

Om du har torra läppar bör du inte välja ett matt läppstift, då det framhäver torrheten. Vill du ändå ha ett matt resultat? Välj istället ett glansigt och matta ner med ett transparent puder.

Läppstift, Make Up Store, 185 kronor. Färg: code red, finns i 40 färger!

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Ta det säkra före det osäkra KÖP

Ta det säkra före det osäkra

Om du vet att det kan bli en och annan kyss under kvällen – packa för säkerhets skull med dig ditt favoritläppstift i väskan. Även de bästa grundade läpparna kan behöva en påbättring under kvällens gång!

Läppstift, Giorgio Armani Beauty, 290 kronor. Färg: 301, finns i 22 färger!

Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Feel Unique

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!