instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Naturlig sminkning – så fixar du “the no make up-look”

Av: Metro Mode

Vi har lämnat sommaren bakom oss och går mot höst och vinter – men något vi inte har för avsikt att lämna är ett fantastiskt glow. Är du ute efter att skapa en naturlig sminkning med ett fåtal produkter? Spana in våra 35 favoriter nedan!

Foto: Instagram @maryphillips

Den naturliga sminkningen, även känd som “the no makeup look,” är en tidlös skönhetsstil som aldrig går ur mode. Den betonar din naturliga skönhet och ger en fräsch och strålande look som ser ut som om du inte bär smink alls. Nedan har vi listat några enkla steg som du kan följa om du vill uppnå den perfekta “no makeup look”.

1. Förbered din hud: En viktig del av den naturliga sminkningen är att ha en sund och välvårdad hud. Börja med att rengöra och återfukta din hud noggrant. Använd en fuktgivande kräm för att ge din hud en fräsch grund.

2. Använd en lätt foundation: Välj en lätt foundation eller BB-kräm som matchar din hudton perfekt. Applicera den jämnt över ansiktet med hjälp av en makeup-svamp eller borste. Undvik att använda för mycket produkt; målet är att få en jämn hudton utan att överdriva täckningen.

3. Concealer för diskreta korrigeringar: Använd en concealer för att täcka små ojämnheter eller mörka cirklar under ögonen. Se till att blanda den väl för en naturlig övergång.

4. Spara på ögonmakeupen: Håll ögonmakeupen enkel. Använd en neutral ögonskugga som passar din hudton och addera ett tunt lager mascara för att betona dina ögonfransar. Undvik tung eyeliner eller dramatiska ögonskuggor.

5. Fräscha upp dina kinder: Applicera en lätt kräm- eller flytande rouge på kinderna för en naturlig rodnad. Se till att blanda ordentligt för att undvika hårda linjer.

6. Naturliga läppar: Använd en läppbalsam eller ett lätt läppstift i en nyans som liknar din naturliga läppfärg. Du kan också välja att använda ett genomskinligt läppglans för att ge dina läppar en frisk glans.

7. Fixera med puder: Om du behöver, använd ett transparent puder för att fixera din sminkning och minska glansighet under dagen. Undvik att överdriva pudret för att bevara den naturliga glöden i din hud.

8. Framhäv dina ögonbryn: Borsta igenom och forma dina ögonbryn med en brynborste. Fyll eventuella glesa områden med en brynpenna eller brynskugga i en naturlig nyans. Ögonbrynen ger struktur till ditt ansikte och ramar in ögonen.

9. Håll det enkelt: Slutligen, kom ihåg att mindre är mer när det gäller den naturliga sminkningen. Målet är att framhäva din naturliga skönhet snarare än att dölja den.

Lycka till!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår