Skönhet

Frisören: 9 saker du gör med ditt hår som du måste sluta med genast

New York-frisören Brad Mondo är känd för sina hårtips på Youtube. Nu har sajten Refinery 29 sammanställt nio saker som han vädjar om att vi ska sluta göra mot våra hår.

Foto: Unsplash

Med ärliga reaktioner och humor har över sju miljoner prenumeranter kunnat ta del av Brad Mondos hårtips. Nedan kan du ta del av en lista över nio saker som han menar att vi måste sluta med så snart som möjligt – för våra hårs skull. Hur många är du själv skyldig till?

Klippa dig själv

Framför allt under det senaste året har många förvandlats till sin egen frisör – på gott och ont. Det bästa är att gå till en frisör, menar Mondo, även om det gäller toppar och enklare klippning. Men måste du nödvändigtvis klippa dig själv så ska du alltid klippa håret blött, använda en riktig frisörsax och följa en bra tutorial, steg för steg.

Foto: Unsplash

Skippa värmeskyddet

Du utsätter ditt hår för väldigt höga temperaturer när du använder hårtork, plattång eller locktång. Därför bör du alltid använda ett värmeskydd för att skydda håret ordentligt.

Använder balsam på fel sätt

Om man inte har lugg bör man enligt Brad Mondo inte använda balsam nära huvudet. Istället bör du fokusera på mitten och topparna av håret. Balsam på skalpen kan lättare göra att håret känns fett.

Tvätta håret varje dag

Ibland är man kanske tvungen att tvätta håret varje dag, men om man kan bör man absolut undvika det. Hårbotten kan bli torr och irriterad, det absolut bästa är att vänta en vecka mellan tvättarna eller minst två eller tre dagar.

Borsta håret blött

Om ditt hår lätt trasslar ihop sig bör du inte borsta det när det är blött, håret går då lättare sönder. Istället bör du torka håret nästan torrt innan du borstar, för att undvika avbrutna hårstrån.

Överlappa hårfärg

Flera överlappande lager av hårfärg kan skada håret och även orsaka problem om du vill ändra hårfärg. Använd därför endast permanent färg i rötterna och semipermanent färg om du fräschar upp topparna.

Foto: Pexels

Använder fel borste för din hårtyp

Valet av borste är viktigare än du tror. Lägg lite extra tid på att hitta en borste som passar just din hårtyp.

Dubbeltvätta håret

Även om du upplever att håret inte blir helt rent efter första tvätten bör du absolut inte tvätta det en andra gång. Håret behöver inte kännas skinande rent, det viktigaste är att bli av med smutslagret och samtidigt behålla de naturliga oljorna.

Foto: Unsplash

Använda högsta temperaturen på locktången

Många värmeredskap för håret har ställbar temperatur. Det varmaste läget gör dock mer skada än nytta, du kommer längst på medeltemperatur!

Källa: Refinery 29

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!