Skönhet

Frisören: 4 saker jag aldrig skulle göra med mitt hår

I en uppmärksammad TikTok-video har en brittisk frisör har delat med sig av fyra saker som hon aldrig skulle utsätta sitt eget hår för – och det är råd som vi alla bör följa.

Foto: Instagram @tklrr91/Pexels

TikTok är fullt av användbara tips och råd gällande skönhet. En av de som har delat med sig av sin kunskap i detta område är en brittisk frisör som går under användarnamnet @Girlfrombrumtown_new på plattformen.

I en video som i skrivande stund har över 215 tusen visningar berättar TikTokern om några saker som hon aldrig skulle göra med sitt hår, från vilka schampon man bör undvika till vanorna som sliter på håret – och vi har sannerligen lärt oss ett och annat!

Frisören: 4 saker jag aldrig skulle göra med mitt hår

Här är 4 användbara tips från @Girlfrombrumtown_new till alla som vill ha ett friskt, välmående hår:

  1. Schamponera aldrig håret endast en gång. Den första schamponeringen tar bort produkter och föroreningar, medan den andra och tredje schamponeringen är den som faktiskt rengör håret.
  2. Använd aldrig schampo och balsam som innehåller silikon. Det är denna typ av produkter som gör att många upplever att deras hår är omväxlande fett och torrt.
  3. Gå aldrig till sängs med blött hår – det skapar mögelsporer i kudden. Om du regelbundet sover med blött hår måste du byta ut kudden ganska ofta för att slippa andas in mögel om nätterna. Dessutom kan mögelsporer sprida sig till själva håret – knappast något vi fantiserar om! Det är också värt att hålla i åtanke att det kan slita på håret att sätta upp det när det är vått.
  4. Styla aldrig vått eller fuktigt hår med värmeverktyg. Håret ska vara fullkomligt torrt innan du stylar det med platt- eller locktänger – annars kan du bränna håret, precis som du kan bränna huden. Skillnaden är att hår inte läker, så om du bränner håret är det permanent skadat.

Spana in det populära klippt här nedan!

@girlfrombrumtown_new Things i wouldnt do as a qualified hairdresser ✌🏼 #hairdresser #facts #thingsiwouldneverdo ♬ original sound – Girlfrombrumtown_new

Källa: The Sun

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!