Skönhet

Frisören: Du har tvättat håret fel hela livet – så skall du göra

Att tvätta håret på rätt sätt kan göra stor skillnad för håret utseende och hälsa. Här är hårstylisten Sandhra Johnssons steg för steg-guide till hur du tvättar håret på rätt sätt!

Foto: Pexels

Vet du hur man tvättar håret på rätt sätt? Enligt hårstylisten och makeup-artisten Sandhra Johnsson råder det många missförstånd kring hur man till exempel applicerar schampo för att undvika slitage – och många har säkert gjort samma misstag kring just detta. Här nedan hittar du Sandhras guide till att tvätta håret rätt!

Sandhras grundkurs i schamponering

Steg 1 – Blöt ned håret.

Steg 2 – Schamponering. Fördela en klick schampo i händerna och massera in produkten i hårbotten – det är denna som behöver rengöras, bland annat för att det är där vi svettas.

Observera att du inte bör applicera schampo i resten av håret, detta kan orsaka onödigt slitage. Dessutom tvättas längderna automatiskt när du sköljer ur schampot.

Steg 3 – Schamponera igen. Beroende vad man har för schampo så kan man låta det sitta i en stund. Skölj ur. Om du har använt stora mängder produkter, som torrschampo eller vax, så kan du behöva schamponera tre gånger.

Steg 4 – Balsam. Fördela balsamet i längderna för att göra håret mjukt och glansigt. Låt produkten sitta i allt från tre till femton minuter för bäst resultat. Skölj ur.

Spana in Sandhra Johnssons video här nedan!

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!