Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Frisören Elin Johansson listar höstens trendigaste hårfärger

Hösten närmar sig verkligen med stormsteg och vi börjar få lust att göra en förändring. Klä på oss fina kappor och färga håret i en härlig höstfärg. Vi pratade med frisören och vår bloggare Elin Johansson för att höra med henne vilka färger vi ska satsa på i höst. Ledordet är ju varmare desto bättre.

Foto: REX

Vilka hårfärger gäller i höst?
– I höst ska vi markera ansiktet. Hair-contouring började dyka upp i våras och nu markerar vi ansiktet med tunna slingor à la 90-tal. Blondiner ska ha små ljusa slingor och brunetterna honungsfärgade toner på slingorna. Även den mörkbruna plommonfärgade nyansen är tillbaka och syns bland många kändisar. Annars är det koppar, guld och brons som är helt rätt i höst. Det är poppat upp en trend som heter “Blorange” som är en blandning av “warm peach” och “strawberry blonde”, den ser jag mycket fram emot.

Vilken färg är din favorit i höst?
– Min absoluta favorit är en mörkbrun mahogny färg, där botten är mörkbrun som gradvis blir plommonfärgad mot topparna. Blondinerna tycker jag ska testa “blorange”.

Om jag vill satsa på något annorlunda i höst, vad gör jag då?
– Om du är ljushårig kan du blanda kallt och varmt, till exempel ha en kall blond mot hårbotten och topparna guldiga. Är du mörkhårig så är ”Cherry Red” höstens mest vågade hårfärg.

Regnbågshår och pasteller, hur länge ska vi få se det?
– I USA är fortfarande grått, lila och rosa/sorbet hett, men Europa har släppt det helt.

Vilken trend lägger vi på hyllan?
– Egentligen ingen, om jag själv måste säga en trend så är det den skarpa ombrén, den borde vi verkligen lägga på hyllan. Allt som är för skarpt och med för stora kontraster är helt borta i min värld.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!