Skönhet

Frisyrer 2016 – Kändisfrisören och hårstylisten Antonio Axu om vårens största hårtrender

Antonio Axu
Nytt år och nytt hår som det heter. Men vilka färger och frisyrer är det som gäller? Metro Mode har träffat kändisfrisören och hårstylisten Antonio Axu som tycker till om vårens hetaste hårtrender.
 
Vilka är de hetaste hårfärgstrenderna våren 2016?
– Förra året var pastellfärger och sombre (färgade toppar) jättepopulärt. Om man vill vara en trendsättare i år är kopparhår det hetaste just nu enligt catwalken. Men om vi ska utgå från den stora massan, som lever ett vardagligt liv, har fler och fler lämnat de kallare nyanserna och väljer mer varma blonda och mörkbruna nyanser.

Och när det kommer till frisyrer?
– Raka neutrala hår, axellånga jämna hår, lobben och pagen har äntligen satt sig efter cirka fyra år. Författaren Camilla Läckberg är ett exempel på en känd person som tagit sig an den trenden och som passar väldigt bra i det. Många har tröttnat på sina långa vintertrötta hår och att klippa av det ger en fräsch nystart. Till fest är det lätt vågigt hår, tänk beachsvall, med torrschampo som gäller.
Camilla Läckbergs frisyr är trendig våren 2016

Finns det något som sticker ut lite extra?
– Att få sitt hår fönat på salong (dry bar) är populärt. Många vill få den där enkla, snygga ofixade touchen som kan vara knepigt att få till på egen hand.

Vem är absolut snyggast i håret just nu enligt dig?
– Supermodellen Gigi Hadid! Gigi kör över allihop och hon är duktig att variera sig på röda mattan. Allt från bakåtslickat hår, fuskpage till ostylat stylat.
Gigi Hadid

Nämn en håraccessoarer alla borde ha i sin garderob.
– Det har aldrig funnits så många stilrena håraccessoarer på marknaden som nu. Tidigare har det varit plottrigt, glittrigt och tantigt men nu finns det många snygga, väldesignade och coola accessoarer. Ett bra exempel är Celine-klämman som kom förra året och som många budgetkedjor (på fotot till höger: H&M, 39, 90 kr) har gjort en liknande variant på nu.
Celine-klämman, snygg accessoar och hetare än någonsin

Fakta
Namn: Antonio Axu
Ålder: 34
Yrke: Driver egen salong och dry bar på Östermalm i Stockholm.
Aktuell med: Egen hårvårdsserie.
Kända kunder: Carolina Gynning, Camilla Läckberg, Marie Serneholt, Anine Bing med flera.
Foto: REX, privata bilder från Camilla Läckberg, Antonio Axu press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!