Skönhet

Så stylar du gardinluggen som ett proffs

Gardinluggen är här för att stanna, så om du har funderat på att skaffa en är det bara att köra! Vi tipsar om hur du bäst stylar denna populära look.

Foto: Instagram @shannonjjwilliams @matildadjerf

Om det är någon hårtrend som har gjort storslagen comeback under 2020-talet så är det gardinluggen! Till skillnad från sin föregångare från 70-talet har den uppdaterade versionen en luftigare och elegantare touch, samtidigt som den fortfarande är universellt smickrande och – givetvis – kräver mindre täta frisörbesök än en vanlig lugg.

Så stylar du gardinluggen – 6 tips

1. Investera i en bra rundborste

Genom att rulla luggen med en rundborste när du torkar håret kan du enkelt arbeta upp en bra volym. Få ett snyggt resultat – och ett bra grepp – genom att använda en mindre borste.

2. Föna rätt

När du stylar håret gäller det att vara noga med i vilken riktning du fönar det i:

“Föna ditt hår mot ansiktet och sedan mot golvet”, säger kändisfrisören David Lopez till Who What Wear. “Detta skapar en fin gardin-effekt när du sveper det torkade håret bakåt.”

3. … och använd rätt munstycke

På tal om att föna, med hjälp av ett munstycke som ger ett koncentrerat luftflöde får du ett betydligt proffsigare resultat! De flesta hårfönar kommer med denna typ av munstycke, annars går det i regel att köpa till.

4. Välj en passande stylingprodukt

Lite volym-, textur- eller saltvattenspray ger ett proffsigt resultat utan värmeverktyg. Prova John Frieda’s ULTRAFiller + Thickening Spray för fylligare hår, Ouais Wave Spray för volym och glans, eller Thickening Dryspun Volume Texture Spray från Bumble and Bumble för stadga och volym (perfekt för dig som har tunnare hår).

5. Prova papiljotter

Osugen på att försöka få till rätt form på luggen med en rundborste? Prova att sätta upp den i papiljotter! Detta gör du genom att dela luggen – som ska vara lätt fuktig – på mitten och sedan sätta upp den i en papiljott på vardera sida. Rulla papiljotterna inåt för en effekt à la Jane Birkin, eller utåt om du föredrar en S-form.

Föna håret torrt, låt det svalna och voilà! Du har en snyggt stylad gardinlugg.

6. Få rätt form med klämmor

Ytterligare ett knep för att lyckas med stylingen är att använda hårklämmor för att ge luggen rätt form:

“Nyp ihop luggen precis vid hårfästet, sätt fast med en klämma och svep ut varje sida för att skapa en ‘C’-gardinform innan du försiktigt sätter fast även de ändarna med klämmor”, säger Lopez. “Vänta ett par minuter och släpp sedan ut håret.”

Vågig lugg

Vågig lugg

Foto: Instagram @matildadjerf

Nästa bild
Uppklippt

Uppklippt

Foto: @bel_pipsqueekinsaigon

Nästa bild
Sidolugg

Sidolugg

Foto: Instagram @shannonjjwilliams

Nästa bild
Lurvigt rufs

Lurvigt rufs

Foto: Instagram @salsahair

Nästa bild
Vågor på vift

Vågor på vift

Foto: Instagram @shannonjjwilliams

Nästa bild
Rejäla flikar

Rejäla flikar

Foto: Instagram @maneaddicts

Nästa bild
Lugg med extra volym

Lugg med extra volym

Foto: Instagram @bel_pipsqueekinsaigon

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!