Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Ge ditt hår nytt liv – Hårstylistens bästa tips

Har ditt hår inte ställt om sig till sommartid? Lider du av kluvna hårtoppar, frissighet och sträva testar? Lugn! Det finns fortfarande hopp för ditt barr – hårstylisten Steve Terry ger sina tre bästa hemmaknepen som garanterat ger nytt liv åt ditt hår.

Foto: Instagram @emilisindlev

1. Baslektion

Ofta är frissighet och sträva testar ett resultat av för lite fukt. A och O när det kommer till att reparera ditt hår är därför att tillföra mer fukt – närmare bestämt massor av fukt. Att välja rätt produkter för just ditt hår är lika avgörande som storleksvalen på dina kläder. Be om hjälp nästa gång du besöker frisören.

– Schampot öppnar hårtopparna, medan balsamet stänger igen dem. Passa därför på att ge din hårbotten en massage när du applicerar balsamet, det sätter igång blodcirkulationen vilket får dina hårrötter att må kalas! Skölj ur håret med ljummet, nästan kallt vatten – det sluter hårtopparna. Har du väldigt skadat hår, tvätta inte ur balsamet utan lämna 30 procent av det kvar i längderna, säger hårstylisten Steve Terry.

2. Inpackning

Det är lika viktigt att göra rätt val när det kommer till inpackning. Ibland kan fel produkter istället ge motsatt effekt och jobba mot håret.

– Applicera schampot två gånger för att verkligen få hårtopparna att öppnas. Applicera sedan hårinpackningen från rötterna till topparna, snåla inte. Plasta sedan in håret med plastfolie och avsluta med att svepa en frottéhandduk runt huvudet. Värmen hjälper håret att ta upp produkten och får de vårdande ämnena att kicka igång. Vill du slå två flugor i en smäll, gör inpackningen i en bastu. Avsluta med att skölja håret med kallt vatten som sluter topparna, innan du applicerar det avslutande balsamet.

3. Vila

Ge håret en chans att få behålla sin naturliga fukt. Helst bör du låta det gå ungefär tre dagar mellan tvättarna, gärna ännu längre. Du kan ge ditt hår en välförtjänt semester genom att prova att lägga undan fön, plattång och stylingprodukter som sliter på håret i perioder. Med andra ord – låt håret få självtorka ibland. Det kommer göra underverk för ditt hår! Tycker du att håret blir livlöst och platt? Prova en ny frisyr! Det finns massa hjälpredor på marknaden idag som ger dig en till synes avancerad uppsättning på en bråkdels sekund.

The Original Orginal Panther - Tangle Teezer KÖP

The Original Orginal Panther - Tangle Teezer

Tangle Teezer har revolutionerat hur vi ser på hårborstar, och reder ut även det mest toviga barret på ett skonsamt sätt. Med andra ord funkar den perfekt för alla i familjen!

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tuperingsborste - Tangle Teezer KÖP

Tuperingsborste - Tangle Teezer

Låter dig tupera håret till vackra frisyrer på ett mer skonsamt sätt.

Pris: 103 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Go Loud Duo - Nine Yards KÖP

Go Loud Duo - Nine Yards

Är ditt hår platt utan någon volym? Eller frissigt och i behov av något som tämjer och definierar lockarna? Beroende på din hårtyp bör du välja produkter som fyller just dina behov.

Paket – Pris: 480 kronor.

Volymschampo – Pris: 240 kronor.

Volymbalsam – Pris: 240 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Essential Melu Paket - Davines KÖP

Essential Melu Paket - Davines

En vårdande och reparerande duo som motverkar skador på hårstrån.

Pris: 548 kronor.

KÖP

Nästa bild
No 4 + No 5 - Olaplex KÖP

No 4 + No 5 - Olaplex

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo är ett extremt återfuktande och stärkande schampo för alla hårtyper! Uppbyggd på Olaplex-kemin som återställer hårets styrka och fuktnivå för en otrolig glans och hanterbarhet. Schampot är färgbevarande och skyddar och lagar kluvna toppar genom att sammanlänka brutna bindningar.

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner är ett unikt balsam med en sammansättning av fuktgivande ingredienser för alla hårtyper!

Pris: 658 kronor.

KÖP

Nästa bild
OI Duo - Davines KÖP

OI Duo - Davines

Ett krämigt schampo som är skonsamt, fuktgivande och passar alla hårtyper. Efter tvätt så är håret mjukt, friskt och glänsande redan efter första användningen.

Mjuk och fuktgivande creme som ger volym till alla typer av hår och gör det mjukt, glansigt och friskt. Genom att snabba på torkningsprocessen så skyddar det håret från att skadas från värmen av stylingverktyg.

Schampo – Pris: 223 kronor.

Balsam – Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
Masquintense hair mask - Fine Hair - Kérastase KÖP

Masquintense hair mask - Fine Hair - Kérastase

Håret får perfekt näring och vårdas ut i längder och toppar. Det blir silkesmjukt, får en fin lyster och en sammetskänsla!

Pris: 303 kronor.

(Rek pris: 455 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos eleven!

KÖP

Nästa bild
MINU Hair Masque - Davines KÖP

MINU Hair Masque - Davines

Glansgivande och återuppbyggande mask som ger extra lyster och djup näring. Rik på quercetin, en kraftig aminosyra med en skyddande effekt på hårets struktur samt polyfenoler som skyddar hårfärgen.

Pris: 255 kronor.

Finns även hos eleven!

KÖP

Nästa bild
No 3 Hair Perfector - Olaplex KÖP

No 3 Hair Perfector - Olaplex

En hemmabehandlingskur som reparerar, stärker och skyddar håret på djupet. Denna djupverkande kur gör håret både starkare och ger en friskare look.

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!