Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Glöm inte solskyddet – skönhetsbloggarens 5 favoriter som skyddar vårt ansikte!

Vår- och sommarsolen tar mer än vad vi tror och kan åstadkomma stor skada på vår hud. Se därför till att använda solskydd. Skönhetsbloggaren Susanne Barnekow delar med sig av sina 5 bästa produkter som skyddar vårt ansikte. 

Foto: Instagram @susannebarnekow

Att sola utan skydd i ansiktet kan få negativa konsekvenser. Det är inte bara farligt ur ett hälsoperspektiv utan det bidrar även till att vi åldras i förtid.

Vad många inte vet är att det finns produkter som skyddar ansiktet och som samtidigt är vårdande och förbättrar hudens kvalitet. För Susanne är det en självklarhet att skydda ansiktet och hon använder solskydd året om. Nedan hittar du Susannes absoluta favoriter som båda har högt skydd och som passar dig med torr och känslig hud.

Super Sensitive Shield SPF 30 - Dermalogica KÖP

Super Sensitive Shield SPF 30 - Dermalogica

Det här är ett fysikaliskt solskydd som passar den riktigt känsliga huden. Den verkar lugnande och innehåller även antioxidanterna vitamin C och E. Krämen är vit och det krävs att man smörjer en del för att den inte ska lämna vita rester, men den är väldigt mjuk och härlig och när den fått sjunka in(det tar några minuter) ger den fin återfuktning utan att bli för fet.

Plus: känslig hud. Fräsch doft. Lugnande. Återfuktande.
Minus: högt pris. Vit färg.

Pris: 569 kronor.

KÖP

Nästa bild
RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF 30 - Paulas Choice KÖP

RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF 30 - Paulas Choice

Den här krämen är en långtida favorit som är perfekt för normal till fet hud men passar även känslig hud. Det är en svagt hudfärgad, silkeslen lotion som gör huden mindre blank samtidigt som den skyddar och stramar upp. Ger ett skonsamt, mineralbaserat skydd med brett spektrum och innehåller skyddande antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en perfekt bas för för makeup – en riktig kanonprodukt!

Plus: passar en mängd olika hudtyper så som känslig, acnebenägen, mogen , rosacea etc. Lätt och snabbabsorberad konsistens. Bra pris.
Minus: om man har torr hud kan det behövas en kräm som ger mer återfuktning. 

Pris: 429 kronor.

KÖP

Nästa bild
K Ceutic SPF 50 - Dermaceutic KÖP

K Ceutic SPF 50 - Dermaceutic

Den här krämen är fantastisk för torr, känslig och till och med skadad hud. Den ger ordentligt skydd samtidigt som den tillför en massa näring till huden. Den återställer hudens microbalans så att svullnad och rodnad minimeras samt motverkar fria radikaler och främjar kollagenproduktionen och cellförnyelse. Perfekt att använda efter kemisk peeling, laser eller microneedling. Funkar även bra på rosacea. Den är tjock och något färgad vilket förskönar om man har röda partier i huden men den är väldigt fet – jag brukar använda den här godingen på natten ibland för att ge huden lite extra kärlek, då den i regel är för fet för att använda på dagen för min blandhud.

Plus: passar väldigt känsliga och torra hudtyper. Kan även användas på natten. 
Minus: väldigt fet så passar bäst för torra hudtyper eller efter estetiska behandlingar.

Pris: 519 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mineral Radiance UV Defence SPF 50 -Skinceuticals KÖP

Mineral Radiance UV Defence SPF 50 -Skinceuticals

Mineral Radiance UV Defence är ett UV-skydd med 100% fysikaliskt filter som passar alla hudtyper, även känslig hud. Formulan är väldigt lätt, nästan rinnig, och har en lätt färg som förskönar och jämnar ut hudtonen. Krämen skyddar mot för tidigt åldrande och hyperpigmenteringar och kan med fördel användas efter kliniska behandlingar så som laser eller microneedling. Formulan är även vattenresistent och parfymfri. Den ger mycket lyster men det är viktigt att man ger den en stund att sjunka in i huden innan man applicerar makeup.

Plus: hudutjämnande färg. Ger mycket lyster. Passar även känsliga hudtyper och är bra efter behandlingar. Bra pris! Vattenresistent. 
Minus: Formulan skulle gärna få vara något tjockare. Det tar en stund för den att absorberas.

Pris: 469 kronor.

KÖP

Nästa bild
Daily UV Face Mousse SPF 30 - EVY KÖP

Daily UV Face Mousse SPF 30 - EVY

Det här är ett riktigt budgetkap! Det är en långtidsverkande(upp till 6h!) anti-age ansiktsmousse som förstärker hudens skyddsbarriär och förebygger tidiga ålderstecken. Den är bland annat berikad med C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen samt flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och för tidigt åldrande orsakat av solen. När man smörjer in moussen blir den väldigt lätt och tunn men sjunker snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Formulan är allergitestad och dämpar inflammationer, motverkar soleksem och är lämplig även för den med eksem eller acnehy. Går även utmärkt att använda i hårbotten, på tunnare skägg och efter rakning. Ja ni hör ju hur bra den är!

Plus: Långtidsverkande. Passar alla hudtyper. Dämpar inflammation. Multi-use. PRISET!
Minus: inget jag hittat ännu.

Pris: 219 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!