Skönhet

Gnugga naglarna – galna TikTok-knepet som sägs ge vackert hår

TikTok upphör aldrig att förvåna oss när det kommer till galna skönhetstips. En av de videor som blivit populära på plattformen handlar om att stimulera hårväxt – genom att gnugga naglarna mot varandra.

Foto: TikTok/Elin Johansson Metro Mode

Trikologen och stylisten Helen Reavey ger med jämna mellanrum tips och råd gällande hårvård till sina följare på TikTok. I en video som i skrivande stund har nära 338 000 visningar delar hon med sig av ett tips som de flesta nog inte hört förut.

Aktiverar improduktiva hårsäckar

Reavey berättar att man genom att gnugga sina fingernaglar mot varandra dagligen kan få håret att växa bättre. Hon menar att detta stimulerar hjärnan att skicka signaler till stamceller för att aktivera vilande och improduktiva hårsäckar. Det ska även öka också blodflödet till hårsäckarna och på så sätt ge ett friskare hår.

Om du vill prova metoden så knyter du helt enkelt händerna och gnuggar fingernaglarna mot varandra. Rekommendationen är att göra detta tio minuter varje dag, men du kan självklart även sprida ut gnuggandet under dagen.

@helenreavey Trust me, I’m a trichologist. If not just google it. #hairhack #hairgrowthtips #trichologist #fyp ♬ original sound – Helenreavey

Källa: The Mirror

Foto: TikTok

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!