Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Guide – Så fäster du lösögonfransar steg för steg

Du är inte den enda som har en hatkärlek till lösögonfransar – för å ena sidan är det SÅ snyggt, å andra sidan känns det alltid lika svårt att fästa dem… Ta ett djupt andetag och läs våra bästa tips nedan på hur du enkelt piffar till din sminkning med ett par lösögonfransar!

losgonfransar

Foto: Rex

Ska du på fest och vill maxa din sminkning med ett par lösögonfransar? Eller vill du bara känna dig lite extra piffig till vardags? Om du känner att dina färdigheter bromsar dig så tycker vi på Metro Mode att du borde läsa våra bästa tips nedan.

Steg för steg – så här fäster du lösögonfransar på bästa sätt

1. Mät upp och klipp eventuellt lösögonfransarna

Lösögonfransarna ska sitta på din fransrad. För att de inte ska bli för långa är det viktigt att mäta upp innan du fäster dem. Är de för långa kan du klippa lite i ytterkanten. Det här ger ett mer naturligt och snygg resultat!

2. Böj dina egna fransar

Det här är ett viktigt steg för att få resultatet att se naturligt och snyggt ut. Eftersom fransarna du köper redan är böjda kommer det att se bättre ut om dina egna fransar också är det.

3. Applicera mascara och måla eyeliner innan

För ett naturligt resultat är det ett smart knep att applicera mascara innan. Om du gör det kommer dina lösögonfransar att smälta ihop med dina egna fransar och därmed slipper du ett glapp. En eyeliner är ytterligare ett tips för ett riktigt snyggt resultat – måla så nära fransraden du kan!

5. Dags för applicering av lim

De fyra stegen ovan är bra tips på hur du får det slutgiltiga resultatet att se så naturligt och snyggt ut som möjligt. Börja nu med att applicera ett tunt lager lim över hela fransraden på lösögonfransarna. Låt limmet torka en stund (cirka 20-30 sekunder) innan du fäster dem på din fransrad. Limmet ska varken vara blött eller hinna bli torrt, men det ska vara ”klistrigt”. Testa att känna efter lite försiktigt. Det vanligaste felet som gör att många misslyckas med att fästa lösögonfransar är att man försöker applicera fransarna direkt efter att man lagt på limmet.

6. Sätt fast lösögonfransarna

När det är dags att fästa lösögonfransarna jobbar vissa med pincett, andra med fingrarna. Testa och känn efter vad du tycker känns lättast. Försök att lägga fransen i mitten av ögat för att sedan använda fingrarna för att sätta lösögonfransen på plats vid inner- och ytterkanten. De ska vara så nära din fransrad som möjligt men inte på dina fransar.

7. Borttagning

Dra försiktigt bort lösögonfransarna. Du kan återanvända dem ett par gånger om du tar hand om dem. Dra försiktigt bort limmet från lösögonfransarna. Rengör med sminkborttagning för att få bort ögonskugga och mascararester som hamnat på fransarna. Om du har tänkt använda fransarna igen är det viktigt med rengöring efter användning. Annars frodas bakterier som i värsta fall kan leda till ögoninflammation. För att behålla fransarna i samma form och böj – förvara de i förpackningen tills du ska använda de nästa gång.

Nedan hittar du lösögonfransar att klicka hem som tar din sminkning till nya höjder. Övning ger färdighet – lycka till!

Lösögonfransar – Ardell KÖP

Lösögonfransar – Ardell

Pris: 79 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Lösögonfransar – Sweed Lashes KÖP

Lösögonfransar – Sweed Lashes

Pris: 129 kronor

Köp här.

Finns i 13 varianter!

KÖP

Nästa bild
Ögonfranslim – Make up store KÖP

Ögonfranslim – Make up store

Pris: 75 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Lösögonfransar – Eylure KÖP

Lösögonfransar – Eylure

Pris: 129 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Singelfransar – FACE Stockholm KÖP

Singelfransar – FACE Stockholm

Pris: 135 kronor

Köp här.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonfranslim – Huda Beauty KÖP

Ögonfranslim – Huda Beauty

Pris: 175 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Pincett –  Tweezerman KÖP

Pincett – Tweezerman

Pris: 269 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!