Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + BaByliss

Guide: Så fönar du håret som ett proffs

Tänk om du varje dag kunde ha ett sådant där snyggt och härligt hårsvall som när du går ifrån frisören. Nu kan du det! Med BaByliss Digital Sensor Hair Dryer torkar och stylar du håret på ett effektivt och skonsamt sätt. Med våra bästa tips på hur du ska göra (och inte göra!) när du fönar håret är det inte alls särskilt svårt att få till drömsvallet. I samarbete med BaByliss guidar vi dig här till hur du lyckas med föningen, oavsett om du önskar lockigt eller platt hår.

Foto: Pressbild/Babyliss

För att få till ett perfekt resultat när du fönar håret är det viktigast att du har en riktigt bra hårfön. Den gamla hårfönen du har överhettar håret och använder lång tid till att torka det, vilket gör att det blir svårare att styla och dessutom sliter det onödigt mycket på håret. Så, den där gamla fönen du har som du får stå och blåsa med i timmar för att ens få håret halvtorrt och som dessutom börjat låta konstigt – släng den! En riktigt bra hårfön är en väl värd investering som gör att du på egen hand kan få till salongsresultat. BaByliss Digital Sensor Hair Dryer är en högkvalitativ hårfön som torkar håret på halva tiden jämfört med din gamla hårfön och som dessutom gör det enklare att styla håret. Digital Sensor Hair Dryer anpassar automatiskt luftstyrka och temperatur efter vilket stylingverktyg du använder. Med en supermotor som blåser upp till 230 km/h torkar och stylar du håret så skonsamt som möjligt. Det bästa av allt är att du sparar tid på morgonen.

Här är våra bästa tips på hur du får till snyggaste resultatet när du fönar håret!

För dig med lockigt hår eller styling av lockar:

Foto: Pressbild/BaByliss

1. Förbered håret med att applicera en värmeskyddande produkt.

2. Använd gärna ett serum som framhäver lockarna ännu mer.

3. För dig med naturligt lockigt hår fönar du snabbt och effektivt med skåldiffusorn som fördelar luftströmmen och tar fram de naturliga lockarna på bästa sätt. Lägg försiktigt håret i diffusaren och låt håret torka skonsamt på en låg hastighet.

4. Om du vill styla fram lockar använder du en rundborste vid föning för att effektivt arbeta forma håret. Borstens diameter motsvarar lockarnas storlek.

5. Dela alltid in håret i sektioner, det sparar tid och gör stylingen enklare. När du skapar lockarna, rotera borsten med ditt hår runt sig själv under tiden du arbetar dig igenom håret sektion för sektion. Detta definierar lockarna och gör att de håller formen. Det krävs lite övning för att bemästra tekniken, men det snygga resultatet är värt det! Kom ihåg att arbeta med hårfönen och borsten i samma riktning. De ska följa samma rörelse för att forma håret.

6. Använd det smalaste munstycket på Digital Sensor Hair Dryer som koncentrerar luftströmmen så mycket som möjligt för att uppnå effektiv och kontrollerad styling. Det gör det enklare att få till de önskade lockarna och får de att hålla ännu bättre.

7. Avsluta med ett spray som ger textur eller en volymgivande mousse.

 

För dig som önskar rakt, glansigt hår:

Använd en rundborste om du vill vika in dina toppar. Foto: Pressbild/BaByliss

1. Förbered håret med att applicera en värmeskyddande produkt.

2. Applicera ett leave in-balsam som gör håret mjukt och lättarbetat.

3. Vid föning använder du en paddelborste, gärna i vildsvin/nylon-blandning, med stor yta som du borstar igenom håret med samtidigt som du blåser. Rikta alltid fönen neråt, så att luftströmmen går längs håret i samma riktning som borsten dras igenom håret. Det ger ett rätare men samtidigt mjukt och snyggt resultat.

4. Använd det smalaste munstycket på Digital Sensor Hair Dryer för en så koncentrerad luftström som möjligt. Det avlånga munstycket ger möjlighet att arbeta med en större sektion av håret på samma gång. Med Digital Sensor Hair Dryer blir stylingen snabb och effektiv, så nu behöver du faktiskt inte längre tänka på att duscha och sätta igång att blåsa håret fem timmar innan du ska iväg för att det ska hinna torka.

5. Avsluta föningen med ett glansspray för extra snygg finish.

 

Att tänka på när du fönar håret:

Foto: Pressbild/Babyliss


1. Sätt inte igång att styla håret med fönen direkt när du kliver ur duschen och det är helvått – det sliter på håret i onödan. Börja i stället föna håret när det är cirka 80 procent torrt.

2. Tänk på att alltid föna och arbeta med håret i den riktning du önskar att det ska ligga. Om du vill ha volym vid rötterna ska du dra hårfönen från hårbotten och uppåt.

3. Föredrar du att låta håret lufttorka? Tänk på att detta stänger igen fuktigheten nära hårbotten. För att undvika torr hårbotten är det därför bra att alltid torka hårets rötter för att ge det ett litet lyft, eventuellt bara med kallluft. Detta är särskilt viktigt under vintern.

4. Ett supertips som proffsen använder sig av är att efter torkning och styling alltid avsluta med att blåsa håret med kalluft. Jonfunktionen i hårtorken minskar hårets statiska elektricitet, vilket ger ett glansigare hår. Det gör också att håret håller formen bättre.

Läs mer om Digital Sensor Hair Dryer och klicka hem den här.

I samarbete med BaByliss.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!