METRO MODE + Babor

Guide: Torr, fet, känslig eller blandhy – hitta rätt hudvård för dig och få ett magiskt glow

Att hitta rätt hudvård för ansiktet kan vara knepigt. Därför har vi, i samarbete med hudvårdsmärket Babor, gjort en snabbguide så att du kan hitta rätt lösning för just din hudtyp! Nedan hittar du vad som passar dig bäst.

På samma sätt som du använder svalare kläder på sommaren och varmare kläder på vintern är det nu dags att se över din hudvårdsrutin. Ansiktsprodukten som på sommaren ger dig lagom med fukt kanske inte alls är tillräcklig på vinterhalvåret då kylan och den torra luften utsätter din hud för andra påfrestningar. Men att hitta rätt produkter för ansiktet bland det enorma utbudet kan vara en utmaning (vi vet). Därför är det toppen att det finns hudvårdsmärken som Babor, som är kända för sina smarta ampuller som ger huden en extra boost, oavsett om den behöver fukt, extra glow, aktiva ingredienser eller har röda partier som behöver lugnas. Babor har ampuller för alla tillfällen, och de är lätta att använda!

– Ampullerna gifter sig med all hudvård och det finns utrymme för att skräddarsy sin alldeles egna unika kombination av ampull och hudvårdskräm. Tänk serum – fast mer aktivt! säger hudterapeuten Lisa Halldén, produktchef på Babor.

Hur ofta ska jag använda Babors ampuller?

– De kan användas varje dag för en direkt effekt, vid behov eller som en kur om du vill bygga upp din hud och få en mer bestående effekt. Det är lätt att bli beroende av effekten så använd dem så ofta du vill. Vi har 14 stycken olika ampuller i sortimentet så ladda upp med dina favoriter hemma så du kan välja rätt baserat på dagsbehov!

Nu lanserar Babor en ny medlem i sin ampullfamilj, den nya Perfect Glow-ampullen som innehåller ett aktivt koncentrat som både är återfuktande och lystergivande. Perfekt för huden som behöver lite extra glow när vinter kommer!

Så använder du Babors ampuller:

1. Applicering av en ampull är det första steget efter en nogrann rengöring av ansikte, hals och dekolletage. Då ampullerna är engångsdoser som innehåller två milliliter och är maximerade med aktiva ingredienser används hela innehållet i en applicering.

2. I förpackningen finns en plasthätta, den placeras på flaskhalsen med skåran nedåt.

3. Sedan knäcker du ampullen för att öppna den.

4. Häll ut koncentratet i handen och applicera hela innehållet på ansikte, hals och dekolletage. Låt produkten gå in i huden innan du följer upp med passande kräm.

Guide: Hitta rätt ampull från Babor för just din hudtyp

Trött och glåmig hud som skulle må bra av en lysterboost. Använd ampullen: Perfect Glow

Trött och glåmig hud som skulle må bra av en lysterboost. Använd ampullen: Perfect Glow

Perfect Glow ger direkt en fräsch hud med maximal glow-effekt och jämnare hudton. Samtidigt skyddas huden mot förtidigt hudåldrande orsakat av fria radikaler med kakaopeptider. Vid regelbunden användning jämnar Perfection Peptides P3 ut hudytan genom att stimulera hudens egna peelingprocess. Den passar fuktfattig, trött och gråglåmig hud med ojämn hudton.

Pris: 440 kronor för 7×2 milliliter.

Klicka hem Perfect Glow här.

Nästa bild
Blandhud som ofta blir blank i T-zonen men är torrare på kinderna. Använd ampullen: Matte Finish

Blandhud som ofta blir blank i T-zonen men är torrare på kinderna. Använd ampullen: Matte Finish

Matte Finish är ett aktivt koncentrat som ger en direkt matt effekt och en synbart jämnare hudyta tillsammans med en optiskt utsuddande effekt så att hudens porer ser mindre framträdande ut. Ingredienserna arbetar smart genom att balansera talgproduktionen där det behövs och tillför extra fukt där huden behöver det. Den förebygger även problemhud så att du kan njuta av en mer jämn och matt hud som är i balans.

Pris: 440 kronor för 7×2 milliliter.

Klicka hem Matte Finish här.

Nästa bild
Torr hud som stramar. Använd ampullen: Multi Vitamin

Torr hud som stramar. Använd ampullen: Multi Vitamin

Precis som namnet avslöjar är Multi Vitamin en vitamincocktail som stärker cellernas funktioner och hudens försvar. Använd den på torr hud som är i behov av lipider och stressad hud som är i behov av skydd. Det aktiva koncentratet revitaliserar och stimulerar cellförnyelse med A-vitamin och skyddar mot fria radikaler med E-vitamin. Multi Vitamin tillför viktiga vitaminer som stärker och skyddar huden och gör torr hud mjuk och elastisk igen.

Pris: 290 kronor för 7×2 milliliter.

Klicka hem Multi Vitamin här.

Nästa bild
Acnebenägen hud Använd ampullen: Active Purifier

Acnebenägen hud Använd ampullen: Active Purifier

Active Purifier kan bäst beskrivas som första hjälpen till acnebenägen hud. Ampullen innehåller ett koncentrat av aktiva ingredienser för acnebenägen hud med blemmor och tilltäpptheter. Skifferolja sulfonat och tee tree-olja hämmar bakterietillväxt och främjar läkandet av acne och gör så att inflammationer avtar snabbare. Active Purifier har en bevisad effekt: koncentratet reducerar mängden blemmor med 21 procent efter sju dagars användning och 47 procent efter 14 dagars användning.

Pris: 290 kronor för 7×2 milliliter.

Klicka hem Active Purifier här.

Nästa bild
Normal hud som är i balans och sällan blir varken för torr eller blank. Använd ampullen: Hydra Plus

Normal hud som är i balans och sällan blir varken för torr eller blank. Använd ampullen: Hydra Plus

Hydra Plus är en superboost av fukt för alla hudtyper och hudtillstånd, skapar grunden till en välmående hud! Det aktiva koncentratet innehåller hyaluronsyra som tillför fukt och binder fukten i huden med en långvarig effekt. Det gör att torrhetslinjer suddas ut och omsluter huden med ett skyddande täcke som hindrar huden från att förlora fukt. Har du väldigt torr hud kan du applicera flera stycken ampuller vid samma tillfälle för att mätta huden med fukt. Så smart!

Pris: 290 kronor för 7×2 milliliter.

Klicka hem Hydra Plus här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!