Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Här är 5 skönhetstrender som makeupartisterna INTE tar med sig till 2018

Snart är det dags att välkomna ett nytt år och det finns vissa skönhetstrender som makeupartiserna vill lämna bakom sig. Om mycket highlighter och stark contouring varit dina bästa sminkverktyg under året kan det vara dags att ta farväl… i alla fall om du vill följa nästa års trender!

skonhetstrenderFoto: REX/Shutterstock

Vissa sminktrender gillar vi mer än andra och ibland gillar vi de så mycket att vi inte bryr oss om att de är “ute”. Men om du vill ta emot tips från makeupartister som amerikanska Elle har pratat med, finns det fem trender du inte bör ta med dig till nästa år. Något de vill se är mer naturliga ansikten och vill du inspireras av en “no make up-look” kan du göra det här.

– Jag tror temat för 2017 var ju mer fejk, desto bättre. Smink är ett verktyg så att vi kan framhäva våra naturliga skönhet och inte “maskera” oss helt och hållet, säger en av makeupartiserna Elle har pratat med.

Nedan kan du ta del av fem skönhetstrender de amerikanska makeupartisterna tröttnat på.

1. Highlighter som skulle kunna dirigera flygtrafik

Gillar du highlighter ska du använda det för att framhäva ett naturligt glow. Makeupartisten Robert Sesnek som arbetat med Kendall Jenner, Hailey Baldwin och Adriana Lima menar att lyster är fint men vill se mindre highlighter på våra kindben. Han får medhåll från Julianne Kaye, som arbetat med Beyoncé, som tycker att folk har tagit trenden för långt och menar att målet med lyster är att det ska vara subtilt och naturligt. En kakig och extrem highlighter ska vi alltså lämna bakom oss.

2. Stark contouring

“Instagram är inte det verkliga livet och den starka contouringen måste få ett slut. Ingen ska behöva äga en makeup-palett med tre olika contour-färger och tre olika highlights”, säger en av makeupartiserna Elle pratat med.

Makeupartiserna menar att contouringen kan man bespara sig till speciella tillfällen, så som till fester som är på kvällen (när det är mörkare) eller när man ska bli fotograferad på ett event. Till vardags blir det bäst med lite lättare och naturlig framhävning av våra kindben.

3. Extremt tjocka ögonbryn

Tjocka ögonbryn är snyggt men när de börjar se ut som om de vore ifyllda med någon slags magisk penna, menar makeupartiserna att vi gått för långt. Fiona Stile som jobbar med Jennifer Garner menar att hon älskar tjocka ögonbryn men vill inte se fler där det inte finns någon känsla av ett “riktigt” bryn.

4. Fulltäckande makeup-look

 Kändis-makeupartiserna borta i Hollywood verkar enligt Elle vara trötta på fulltäckande sminkningar och vill se fler naturliga ansikten träda fram under 2018. Mer tid på morgonen tackar väl ändå ingen nej till, den här nya trenden hakar vi på!

5. Fylla i munkonturen med läppenna

“Kylie Jenner-läppar” har länge varit inne – en trend där man målar läppenna strax utanför läpparna för att ge ett intryck av fylligare läppar. Makeupartisterna vill nu lämna den trenden bakom sig.

“För att vara brutalt ärlig, ser jag inte vad som är problemet med tunna läppar… Men om du känner ett behov av att sminka dem större gör det med hjälp av lite highlight på amorbågen och ett skimmrigt läppglans, säger en makeupartist till Elle.

Låt oss komma ihåg 2018 som det året vi rockar de läpparna vi föddes med!

 

Läs också: 9 modetrender som kommer vara ute efter årsskiftet

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!