Skönhet

Här är de vanligaste skönhetsmyterna

Det finns många vanliga skönhetsmyter som cirkulerar – här nedanför listar vi fem vanliga myter inom skönhet, och slår hål på myter om allt från finnar till torr hy. Igenkänningsfaktorn är hög!

Foto: Pexels/Charlotte Tilbury

Susanne Barnekow har samlat några av de vanligaste skönhetsmyterna som hon känner till. “Det finns nämligen en hel del och jag tänkte lista några av dem”, skriver hon. Ja, vi har ju stött på en hel del i våra dar! Det är helt enkelt dags att slå hål på skönhetsmyterna.

Ta del av de fem vanligaste skönhetsmyterna nedan:

1. Man får finnar av smink

Susanne skriver att det inte finns någon forskning på att akne orsakas av smink, men om du däremot inte tar väck sminket ordentligt kan det orsaka uppkomsten av orenheter i huden. Det är även viktigt att komma ihåg att rengöra sina sminkverktyg så som borstar och svampar. Om du inte gör rent dina verktyg smetar du på lager med bakterier som såklart också kan orsaka inflammationer och finnar.

2. Torr hy? Drick mer vatten!

Det här skriver Susanne är en gammal myt som inte alls stämmer då vatten inte kan råda bot på torr hy. Det är såklart bra att dricka vatten, men det är inte det som krävs för att undvika torr hy. Istället tipsar Susanne om tillskott av essentiella fettsyror och hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp.

3. Välj hudvårdsprodukter baserat på din ålder

Susanne beskriver många produkter på marknaden som åldersanpassade, framför allt när det gäller kvinnor över 50. Men kom ihåg att ålder är ingen hudtyp, utan hudtyper kan variera – oavsett ålder. Du kan ha problem med oljig hud när du är 50 år och torr och livlös hud när du är i 20-årsåldern, skriver hon.

4. Naturliga ingredienser är bättre för huden

Det här är en riktig seglivad myt! Det finns faktiskt ingen forskning som visar att naturliga eller ekologiska ingredienser är bättre för huden. Som vi vet finns det giftiga och allergena växter som ju givetvis skulle kunna orsaka en riktig hudkatastrof, så att en produkt skulle vara bättre för huden bara för att den innehåller naturliga ingredienser, stämmer faktiskt inte.

5. Du kommer förr eller senare växa ur din akne

Den här myten kan man verkligen önska var sann! Vi kan ha akne ända upp i 60-årsåldern – produkterna och sätten vi kan kontrollera akne på är desamma, oberoende av vilken ålder vi har. En annan sak att tillägga på den här punkten är  att en fin tonårshy inte är en garanti för att man inte skulle kunna få akne längre fram i livet.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!