Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Här är den vetenskapliga förklaringen till dina fräknar (och så fuskar du fram dem!)

Fräkniga kvinnor (och män) är riktiga trendsättare just nu. Dessa söta små naturliga prickar är en trend på Instagra  och några av de mest kända make-up artisterna i världen uppmuntrar att framhäva dem ännu mer.

freckles fraknar huden darfor finns dem

Om du är en av dem som har tur nog att ha dessa söta prickar, ska du sträcka på dig och känna dig riktigt självsäker. Men dina fräknar inte bara till för att få dig att vara snygg. Det finns faktiskt en ganska intressant anledning till varför vissa av oss har dem. Detta förklarades på förklaras i YouTube-serien SciShow.

Enligt dem uppkommer fräknarna av celler som kallas melanocyter, som bildar små hudområden som har en ökning av melanin. Melanin är det protein som ger färg till din hud, dina ögon och ditt hår. Så när mer av proteinet utvecklas till exempel när du exponerar din hy för sol, kan du få söta semesterfräknar.

Men fräknar är inte ett tecken på att du har varit i solen för mycket: de fungerar faktiskt också som en naturlig solskyddsfaktor som skyddar huden från solens UV-strålar (Kasta dock inte ditt solskydd för det, SPF 50 är en nödvändighet på semestern, oavsett vad.)

Du har säkert märkt att dina fräknar kommer och går beroende på hur mycket du utsätts för solen, så det är därför dina fräknar bleknar på vintern. Inte att förväxla med leverfläckar, men som är beständiga oavsett solexponering.

Så, om du någonsin känt dig osäker över dina din små prickar, kom då ihåg att din kropp är ganska häftig och att de finns där av en god anledning. Och vill du fuska fram några snygga fräknar så listar vi produkterna som gör just detta nedan!

Källa: SciShow & Cosmopolitan  Bildkälla: Pinterest

Penna för fräknar - Barry M KÖP

Penna för fräknar - Barry M

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
Penna - Lime Crime KÖP

Penna - Lime Crime

Pris: 216 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynspenna - Clinique KÖP

Ögonbrynspenna - Clinique

Du måste ju faktiskt inte använda en produkt speciellt för just fräknar – testa med din ögonbrynspenna först!

Pris: 216 kronor,

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynspenna - NYX KÖP

Ögonbrynspenna - NYX

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!