Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Här är världens mest googlade skönhetsfråga

Google avslöjar de mest sökta skönhetsfrågorna runt om i världen. Var undrar man om olivolja fungerar som sminkborttagning och var undrar man hur mycket huden kan krympa?

Frankrike
Det som fransyskorna och fransoserna undrar över inom skönhet är bland annat ”ifall man kan strunta i att kamma håret”, men den mest sökta frågan är, ”Vad har smink för utgångsdatum?”
Kelly Reynolds, mikrobiolog på Zuckerman College of Public Health i Arizona, säger till Elle att all smink som på något sätt har kontakt med ögonen ska slängas efter tre månader. Eftersom ögat är väldigt känsligt för bakterier.

Brasilien
Brasilien är det land där flest plastikoperationer görs per år. Kanske är det inte så konstigt att en av de mest sökta frågorna var, ”hur mycket kan hud krympa?”
Trots det är det håret som brasilianarna funderar mest över, den mest sökta frågan är, ”Hur ofta ska man schamponera håret? ”
Enligt dermatologen Francesca Fusco kan hår med en hög talgproduktion med fördel tvättas dagligen medan torrare hår kan tvättas mer sällan, det räcker med en gång i veckan.

Australien
Australiensarna är tokiga i hår och topplistan över de mest sökte frågorna handlar om just hår, ”Hur får man håret att växta fortare?” och ”Hur får jag håret att bli tjockare?”. Tyvärr finns det ingenting som kan få håret att växa fortare eller bli tjockare. Den mest sökta frågan är, ”Är det dåligt att sova med blött hår?”
Svaret på den frågan är att det har visat sig att det är mer skadligt för håret att låta det lufttorka än att föna det. Vatten gör så att hårstråna sväller och på lång sikt kan detta försvaga håret. Det absolut bästa för håret är att föna 15 centimeter från huvudet och på den svagaste värmen.

Sydkorea
Förutom att söka efter smarta hår-hacks så söker sydkoreanerna svar på frågan, ”är foundation dåligt för acne?” Svaret är att foundations som innehåller mycket olja kan täppa igen porer och orsaka acne men de flesta moderna foundations innehåller inga ämnen som kan täppa igen porerna.

Indien
I Indien är man fundersam över både håret och huden och vill veta ”Vilka vitaminer är bra för håret och huden?” Både C-vitamin och Omega-3 är bra, C-vitamin bygger upp collagen och Omega-3 bidrar till att hålla huden återfuktad.

Nigeria
Nigerias flitigaste skönhetsgooglare söker efter smarta DIY. De undrar bland annat ”Om olivolja är bra som sminkborttagning” och ”Hur honung är bra för huden”. Olivolja återfuktar huden samtidigt som den tar bort sminkrester. Honung kan användas som en återfuktande och lugnande ansiktsmask. Den frågan som nigerianerna söker mest efter är ”Hur får jag håret att kännas mjukt?”.
En regel för mjukt hår är att alltid använda balsam när håret är vått. För att göra en djupverkande balsambehandling kan man massera in ett sheasmörbaserat balsam och sen sätta på en duschmössa. Lägg sedan en handduk i mikrovågsugnen och värm i 20 sekunder, sätt den varma handduken över duschmössan. Värmen från handduken hjälper till att öppna upp hårstråna och ger en djupverkande effekt.

Förenade Arabemiraten
I Förenade Arabemiraten är den mest googlade frågan är ”Vilka sminkprodukter borde alla tjejer ha?”. Någonting som ger färg på dina kinder och på dina läppar, en concealer som också kan fungera som en foundation, en penna som både kan göra fina linjer men också ge en sotad look och en mascara är alltid bra att ha. Sen är det bara att fylla på med sina favoriter, kanske en ögonbrynspenna.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!