Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Har du mörka ringar under ögonen? Så här blir du av med dem

Att ha problem med påsar, mörka ringar, puffighet eller svullnad under ögonen är inte alls ovanligt. Det finns flera faktorer till att du har dem. Nedan redan vi ut varför du har dem samt vad du kan göra både kort- och långsiktigt för att bli av med dem. 

Foto: Instagram @oliviaandalice/ Unsplash

Orsaker till mörka ringar under ögonen

Att ha påsar under ögonen kan vara ärftligt, men det kan även bero på allergi eller dåliga vanor såsom sömn och kost. Många får även påsar under ögonen när de blir äldre, men som tur är finns det flera olika saker man kan göra för att minska dem, eller till och med bli av med dem helt. En puffig hud kan lätt uppstå från något så enkelt som att du äter en salt måltid då för mycket salt torkar ut huden. Mörka ringar under ögonen utvecklas även normalt som en del av åldrandet då kroppen slutar utveckla fett och kollagen. Har du någon gång vaknat efter en dålig natts sömn och upptäckt mörka ringar under ögonen? Det beror förmodligen på tillfälligt puffiga ögonlock som lägger efter någon timme.

Exempel på orsaker som leder till påsar eller mörka ringar under ögonen är brist på sömn, uttorkning, åldrande, rökning, allergier, kronisk trötthet, eksem, ärftlighet, solexponering och pigmenteringsproblem.

Hur gör man för att minska eller bli av med mörka ringar under ögonen?

Det finns flera saker du kan testa hemma för att bli av med ringar och svullnad. Testa till exempel att kyla två skedar i frysen och placera sedan försiktigt på dina svullna områden. Du kan även testa att värma upp två koffeinhaltiga tepåsar i varmt vatten för att sedan placera i kylen i 20 minuter. Pressa sedan ut vätskan och låt dem ligga under ögonen i 15-20 minuter. Te innehåller lugnande örter och kraftfulla antioxidanter och kan därför öka blodflödet till huden runt ögonen.

Det finns även en hel del ögonkrämer som motverkar just de här besvären. Nedan hittar du våra X favoriter att prova nästa gång du ser lite svullen ut.

Läs även: “Så täcker du dina mörka ringar under ögonen (utan att concealern lägger sig i vecken)”

Ögoncréme - Pep-start Clinique KÖP

Ögoncréme - Pep-start Clinique

Den återfuktar och fräschar upp ögonen samtidigt som den reducerar svullnader under ögonen.

Pris: 204 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Ögonmask - Shangpree KÖP

Ögonmask - Shangpree

Denna ögonmask är berikad med antioxidantrika alger, spirulina och chondrus crispus. Regelbunden användning hjälper till att balansera och ge lyster till en känslig hud under ögonen.

Pris: 290 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Kylande ögonpatches - Filorga KÖP

Kylande ögonpatches - Filorga

Expressbehandling för trötta ögon. Trippelverkande och kylande ögonpatches som revitaliserar ögonområdet på mindre än 15 minuter. (Innehåller 8 patches)

Pris: 475 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Serum - The Ordinary KÖP

Serum - The Ordinary

Ett serum med koffein och EGCG (från gröna teblad) kan bidra till att minska påsar under ögonen och mörka ringar runt ögonkonturen.

Pris: 79 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Ögonmask - Stress relief mask Estée Lauder KÖP

Ögonmask - Stress relief mask Estée Lauder

Magisk mask med direkt effekt mot påsar och puffighet. Minskar svullnaden och lugnar stressad och trött hud.

10-pack.

Pris: 459 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
Ögoncréme - All about eyes Clinique KÖP

Ögoncréme - All about eyes Clinique

Fyllig ögonkräm som tar bort mörkar ringar under ögonen, skuggor, svullnader och fina linjer – både snabb och långvarig effekt.

Pris: 292 kr, köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!