instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Mörka ringar under ögonen? Så här blir du av med dem

Av: Metro Mode

Att ha problem med påsar, mörka ringar, puffighet eller svullnad under ögonen är inte alls ovanligt. Det finns flera faktorer till att du har dem. Nedan redan vi ut varför du har dem samt vad du kan göra både kort- och långsiktigt för att bli av med dem. 

Foto: Pexels

Orsaker till mörka ringar under ögonen

Huden under ögonen är väldigt tunn och blodkärlen här blir mer synliga. Att ha påsar under ögonen kan vara ärftligt, men det kan även bero på allergi eller dåliga vanor såsom sömn och kost. Många får även påsar under ögonen när de blir äldre, men som tur är finns det flera olika saker man kan göra för att minska dem, eller till och med bli av med dem helt. En puffig hud kan lätt uppstå från något så enkelt som att du äter en salt måltid då för mycket salt torkar ut huden. Mörka ringar under ögonen utvecklas även normalt som en del av åldrandet då kroppen slutar utveckla fett och kollagen. Har du någon gång vaknat efter en dålig natts sömn och upptäckt mörka ringar under ögonen? Det beror förmodligen på tillfälligt puffiga ögonlock som lägger efter någon timme.

Exempel på orsaker som leder till påsar eller mörka ringar under ögonen är brist på sömn, uttorkning, åldrande, rökning, allergier, kronisk trötthet, eksem, ärftlighet, solexponering och pigmenteringsproblem.

Hur gör man för att minska eller bli av med mörka ringar under ögonen?

Det finns flera saker du kan testa hemma för att bli av med ringar och svullnad. Testa till exempel att kyla två skedar i frysen och placera sedan försiktigt på dina svullna områden. Du kan även testa att värma upp två koffeinhaltiga tepåsar i varmt vatten för att sedan placera i kylen i 20 minuter. Pressa sedan ut vätskan och låt dem ligga under ögonen i 15-20 minuter. Te innehåller lugnande örter och kraftfulla antioxidanter och kan därför öka blodflödet till huden runt ögonen.

Det finns även en hel del ögonkrämer som motverkar just de här besvären. Nedan hittar du våra 13 bästsäljande favoriter att prova nästa gång du ser lite svullen ut.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår