Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Ta hand om din hårbotten – få längre och fylligare hår med supertrenden på TikTok

En av de största trenderna på TikTok just nu är scalp care, alltså att ta hand om sin hårbotten. Vi tar en titt på trenden, som sägs vara nyckeln till ett friskare och tjockare hår.

Foto: Hairlust

En av årets största beautytrender på TikTok

Så kallad scalp care, med andra ord att ta hand om sin hårbotten, har på senare tid blivit alltmer omtalat på TikTok. De som förespråkar detta menar att en välmående hårbotten kan göra fantastiskt stor skillnad för hårets utseende och hälsa.

Trenden märks inte endast av på sociala medier utan även på försäljningen av skalpprodukter. Enligt Klarna har hårbottenskrubb och hårbottenolja ökat med 283 % respektive 199 %  under årets första fyra månader jämfört med samma period 2019.

“Vi kan se en tydlig linje mellan den ökade försäljningen av skalpprodukter och de trender som syns i sociala medier och i synnerhet på Tiktok just nu”, säger Klarnas Fashion Director Emilia de Poret och fortsätter:

“Trenden är intressant men inte helt oväntad. Tekniker som att applicera olja i hårbotten är inget nytt och har rötter i många olika kulturer, däribland Ayurveda. Hittills har dock västerländsk beauty till stor del ignorerat hårbotten och istället fokuserat på att behandla och ta hand om håret. Men med  det växande intresset för hudvård i stort kan man ju dra slutsatsen att vi tycker att hårbotten bör få mer kärlek.”

Exfoliera hårbotten för friskare hår

Hur gör man då för att ta hand om sin hårbotten? Många av de tips som cirkulerar på TikTok handlar om exfoliering – enligt många det bästa sättet att bekämpa torrhet, kliande hårbotten och få ordning på fettbildningen.

I TikTok-klippen nedan hittar du tre tips på produkter som exfolierar hårbotten för ett friskare hår. Spana även in våra favoritprodukter för hårbotten i slutet av artikeln – allt från serum och syror till shampon och skrubbar.

Läs även: The Ordinary har släppt hårvårdsprodukter – här är allt du behöver veta!

#1 – Exfoliera hårbotten med salicylsyra för att få bort döda hudceller och förnya huden.

@curlsbykeish we love a clean scalp queen 👑 😻 @theinkeylist #theINKEYlist #scalpcare #curlyhair #AD ♬ original sound – curlsbykeish

#2 – Exfoliering med glykolsyra minskar irritation i hårbotten och har lugnande egenskaper.

@annaytime Easy & affordable way to deep clean your scalp #scalpcare #theordinary #glycolicacid #dandruff #dandruffsolution #oilytok #oilyhair #oilyhairhacks #hairtok #scalpcleanse #scalphealth #skincare101 #hairtips #hairtipsandtricks ♬ Cool for summer x Pony – Kuya Magik

#3 – Massageborste för hårbotten. Används för att öka cirkulationen i håret vilket leder till mer hårväxt.

@deecastle Reply to @stephanieino91 #scalpbrushes #scalpmassager #shampoobrush #NBCAnnieLive #healthyhairtips #longhairjourney #hairlossjourney #hairhealth ♬ None Of Your Concern – Jhené Aiko

Exfolierande Behandling För Hårbottnen Med Salicylsyra - The Inkey List KÖP

Exfolierande Behandling För Hårbottnen Med Salicylsyra - The Inkey List

En exfolierande hårbottenbehandling som används före tvätt och som avlägsnar döda hudceller och produktrester för en friskare hårbotten

Pris: 189 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Glycolic Acid 7% Toning Solution -The Ordinary KÖP

Glycolic Acid 7% Toning Solution -The Ordinary

Glykolsyra är en alfahydroxisyra som exfolierar huden. Denna 7%-iga formula erbjuder en mild skonsam exfoliering för förbättrad hudton med lyster. Formulan förbättrar visuellt även hudstrukturen vid kontinuerlig användning.

Pris: 174 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Acid Wash Cleansing Rinse - R+Co KÖP

Acid Wash Cleansing Rinse - R+Co

ACID WASH, en äpplecidervinäger-baserad rengöring är perfekt för att effektivt rengöra håret utan att ta bort
naturliga oljor eller färg. Det gör håret mjukt, lugnar hårbotten och ger exceptionell glans.

Pris: 359 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Hårserum för tjockare hår - The Ordinary KÖP

Hårserum för tjockare hår - The Ordinary

Detta koncentrerade serum är utformad för att främja ett hälsosamt hår så att det ser tjockare, tätare, fylligare och friskare ut. Serumet är formulerat utan alcohol och silikoner, samt är både veganskt och cruelty free.

Pris: 290 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Anti-Hair Fall Hair & Scalp Serum - Dr Barbara Strum KÖP

Anti-Hair Fall Hair & Scalp Serum - Dr Barbara Strum

En skonsam hårbottenbehandling som främjar tillväxten av starkt hår som ser friskt ut, ger strålande glans, vitalitet och volym och är i grunden närande till hårbotten.

Pris: 995 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Solu Sea Salt Scrub Cleanser - Davines KÖP

Solu Sea Salt Scrub Cleanser - Davines

Djuprengörande produkt som passar alla hårtyper. En ren och balanserad hårbotten är grunden till ett vackert och hälsosamt hår. Saltet är rikt på magnesium, kalium och mikroelement. Det hjälper till att ta bort orenheter, produktrester och föroreningar. Ger struktur till håret plus att det känns renare längre.

Pris: 319 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Scalp Exfoliating Scrub - John Masters KÖP

Scalp Exfoliating Scrub - John Masters

Exfoliera, avgifta, återfukta och behandla en flagande hårbotten med John Masters Organics Scalp Exfoliating Scrub with Sugar Cane & Tea Tree Oil. Denna hårbottenskrubb innehåller fyra naturliga exfolierande ämnen – ekologiska sockerrör, bambu, pumpaenzym och AHA botaniska fruktextrakt.

Pris: 479 kronor.

(Rek pris: 490 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Maxi Wash Detox Shampoo - Kevin Murphy KÖP

Maxi Wash Detox Shampoo - Kevin Murphy

Ett detox-schampo som innehåller AHA-syror som bryter ned fett för en ren, klar hårbotten. De balanserande eteriska oljorna tränger ner i hårbotten för att fräscha upp håret, rengöra och rensa en oljig (fet) eller flagnande (torr) hårbotten.

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Fusio Scrub Apasaint Soothing Scalp Scrub - Kérastase KÖP

Fusio Scrub Apasaint Soothing Scalp Scrub - Kérastase

Applicera i vått hår och hårbotten. Massera in. Skölj noggrant. Skölj omedelbart vid kontakt med ögonen.

Pris: 427 kronor.

(Rek pris: 645 kr)

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Hårmask - Omorovicza KÖP

Hårmask - Omorovicza

Denna pre-shampoo behandling innehåller Ungersk lera för att detoxa och revitalisera skalpen och ge ett mer hälsosamt hår.

Kylande mentol och kamfer hjälper irritation, kliande hårbotten, samtidigt som salisylsyra exfolierar varsamt för att ta bort döda hudceller. Mjukgörande oljor återfuktar.

Pris: 680 kronor.

Finns även hos Lookfantastic!

 

KÖP

Nästa bild
Detox Scalp Mask - Malin+Goetz KÖP

Detox Scalp Mask - Malin+Goetz

Hårbottenmask som exfolierar och rengör på djupet för att avlägsna produktrester, överflödig olja och föroreningar, vilket gör att hårbotten känns frisk och balanserad och håret ser fylligare, tjockare och mindre fet ut.

Pris: 319 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Scalp Delight™ Scalp Massage Brush - Hairlust KÖP

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush - Hairlust

Denna hårbottenborste har mjuka och flexibla silikonpiggar som försiktigt exfolierar din hårbotten samtidigt som den stimulerar din blodcirkulation. Scalp Delight™ Scalp Massage Brush har ett ergonomiskt handtag som innehåller vetehalm. Använd denna massageborste som schampoborste i kombination med schampo eller en hårbottenskrubb i badet.

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scalp massager - Briogeo KÖP

Scalp massager - Briogeo

För personer som vill förbättra cirkulationen i hårbotten och få en mer hälsosam hårbotten. Hårbottenmasserare som bidrar till att öka cirkulationen och främja en frisk hårbotten. Produkten kan användas ensam i torr hårbotten eller i kombination med schampo, olja eller behandling.

Pris: 169 kronor.

 

 

 

KÖP

Nästa bild
Get Growing Stimulating Scalp Massager - By Bangerhead KÖP

Get Growing Stimulating Scalp Massager - By Bangerhead

Skäm bort dig själv med denna unika Get Growing Stimulating Scalp Massager från By Bangerhead. Använd varsamt i hårbotten för att stimulera cirkulationen och för en härlig stunds avkoppling.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!