Skönhet

Håret är viktigt för självkänslan – enligt 95 procent

I en ny enkätundersökning visar det sig att många svenskar tycker att håret spelar en stor roll vid första intrycket. Många menar också att håret är viktigt för självkänslan.

Första intrycket kan vara vilseledande, men också spela stor roll för hur vi uppfattar någon. Kosttillskottet Original Silicea har gjort en undersökning som visar att hela 95% tycker att håret spelar roll vid första intrycket och 94,9% menar att håret är viktigt för självkänslan.

Viktigt för självbild och självkänsla

“Det första intrycket brukar vara svårt att ändra på, det är därför som det ofta är av stor vikt, både för dig själv och andra. Oavsett vilket hår du har så är det en viktig del av vår personlighet, men också för vår egen självbild och självkänsla”, säger Hanna Magnusson, VD på Octean med varumärket Silicea. Enligt undersökningen visade det sig också att hälften av deltagarna lägger mer än 1500 kronor per år på yttre hårvårdsprodukter, men enbart 15% lägger samma summa på produkter som boostar håret inifrån.

Starkt hår börjar inifrån

Bakom undersökningen står Sveriges största hårtest och Silicea som har ett av marknadens mest populära och rekommenderade kosttillskott för hår, hud och naglar – Original Silicea kapslar. “Vi har sett att många lägger stora summor på yttre hårvårdsprodukter trots att starkt hår börjar inifrån. Är inte hårstrået välmående från början så spelar det ingen roll vad du gör med det på utsidan, det blir som att slänga pengarna i sjön. Vi hoppas att fler kommer få med sig den här kunskapen i Sveriges största hårtest”, säger Hanna Magnusson.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!