instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Hårvård för grått hår – 5 enkla tips från experterna

Av: Metro Mode

Hur tar man bäst hand om grått och vitt hår? Här är experternas bästa (och enklaste!) tips.

Foto: Instagram @burtonregina/@greceghanem

Under senare år har det blivit allt mer vanligt att kändisar – och givetvis även icke-kändisar – omfamnar sitt gråa hår. Om du är en av de som bestämt sig för att skippa kemikalierna rekommenderar vi följande tips som hjälper dig att ge ditt gråa hår den vård det behöver.

1. Mindre schampo, mera balsam

Hårstylisten Jay Small är en av grundarna av Arey, ett varumärke som specialiserar sig på hårvårdsprodukter för vitt och grått hår. I Well and Good tipsar han om att dra ner på schampot och istället använda mer balsam:

“Schampo är bra för att rengöra hårbotten, men vissa schampon kan bli för påfrestande för topparna och kan göra att håret ser torrt, grovt eller matt ut. Jag rekommenderar mina klienter med grått hår att schamponera håret mer sällan, och använda balsam dagligen för att hjälpa till att bevara hårets naturliga fukt.”

2. Investera i ett filter till ditt duschmunstycke

Tungmetaller, mineraler och klor som finns i hårt vatten kan orsaka färgblekning och skada på håret. Därför är det en bra idé att investera i ett filter till duschen som filtrerar bort hårt vatten.

3. Skölj håret med kallt vatten

Överdrivet varmt vatten kan ta bort naturliga oljor och fett som vanligtvis håller håret återfuktat. Prova att istället skölja håret i kallt vatten för att bevara dess fukt.

4. Tillför fukt

På tal om fukt, skydda hår och hårbotten genom att satsa på hårvårdsprodukter (exempelvis schampo) med återfuktande egenskaper. Två ingredienser att hålla utkik efter är sheasmör och jojoba.

5. Hitta en bra hårmask

En hårmask kan göra underverk för ditt hår! Använd hårmask en gång i veckan för att förse håret med extra fukt och behandla eventuella skador på håret.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår