instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Så hittar du rätt foundation för din hudtyp

Av: Metro Mode

Med alla olika varianter som finns i omlopp kan det vara svårt att hitta rätt foundation. Vi hjälper dig att hitta den som passar dig bäst.

Foto: Pexels

För att kunna välja rätt foundation behöver du först veta vilken hudtyp du har, eftersom olika hudtyper har olika behov. Vissa hudtyper kräver till exempel en foundation med återfuktande egenskaper medan andra behöver en foundation som vårdar huden. Här är vår guide till olika typer av foundation för olika hudtyper.

Torr hy – tillför fukt och lyster

För dig med torr hy är det bästa valet en foundation som är fuktgivande och halvtäckande. Fördelen med denna typ av foundation är att de håller din hy mjuk och smidig genom att tillföra fukt. Den innehåller dessutom reflekterande element som fångar upp ljuset och ger din hud lyster.

Fet hy – behöver en matt finish

Blir din hy lätt blank under dagens gång? Då är det möjligt att du har fet hy. För dig med fet hy är en lätt foundation som är oljefri och har nedmattande egenskaper ett bra val. Få din matta finish att hålla hela dagen genom att grunda med en primer och komplettera med ett nedmattande puder. Om du har problem med kvisslor så kan du prova en mineralfoundation. Dessa innehåller nämligen naturliga ämnen och låter porerna andas.

Känslig hy – lugna huden

Om din hy lätt blir röd och irriterad så kan du ha känslig hy. Här är målet att lugna ner och vårda huden. En mineralfoundation är ett bra val för dig.

Normal hy – använd lätta produkter

Normal hy är varken fet eller torr. Om du är en av de som har normal hy så kan du använda en extra lätt foundation. Dessa märks knappt på din hud men har en “blurrade” effekt. Du kan även använda en färgad dagkräm, BB- eller CC-kräm.

Kan man blanda två olika foundations?

Investera i en ljusare variant av samma foundation – som du sedan blandar den mörka med till en nyans som ligger nära din hudton. Även om kostnaden blir den dubbla tjänar du på att ha två foundations då du kan blanda till olika nyanser alltefter din hudfärg ändras under årstiderna.

Nedan hittar du våra utvalda foundations för alla hudtyper!

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår