Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hon har använt hudvård med A-vitamin i 35 år – här är resultatet.

Få personer skulle nog gissa att amerikanska Melissa är 67 år – hon ser i själva verket ut att vara flera decennier yngre. Här är produkterna som hon säger ligger bakom hennes sällsynt vackra hy.

Foto: Instagram @msmelissa55 / Unsplash

Amerikanska Melissa är en TikTok-profil vars ålder ligger något över plattformens genomsnitt – hon är nämligen 67 år gammal. Hennes hy berättar dock en annan historia. Faktum är att Melissa ser betydligt yngre ut än sina nästan 70 år, och enligt henne själv är det inte endast överlägsna gener som ligger bakom hennes ungdomliga utseende.

Har använt samma produkt i 35 år

I en populär video på TikTok förklarar Melissa – som går under användarnamnet @msmelissa55 på plattformen – att hon har använt sig av en och samma hudvårdsprodukt under många års tid: Retin-A eller Tretinoin, en typ av A-vitamin som hjälper till med hudens cellförnyelse.

Melissa berättar att hon har använt sig av denna produkt sedan 1987, då hon av medicinska skäl inte kan använda botox, fillers eller liknande för att förändra sin hys utseende. När det kommer till användningen av produkten ger hon rådet att låta produkten göra sitt jobb utan att blanda in andra produkter:

“[Retin-A] är starkt, så man måste respektera det”, säger hon i klippet. “Läkarna sa till mig att utesluta alla andra produkter och att endast använda en väldigt mild rengöring, som Dove-tvål. Och sedan bara rengöra ansiktet med fingrarna, inte skrubba det.”

Efter rengöringen tipsar Melissa om att låta huden torka helt och sedan endast använda en liten klick Retin-A, ungefär motsvarande en ärta. Efter appliceringen kan man använda en mild fuktgivande kräm – hon rekommenderar Nivea – och helt utesluta toners eller serum.

“Låt Retin-A verka, använd solskydd, använd inget som kan irritera huden mer. Dagen efter tvättar du försiktigt huden och applicerar lite mild ansiktskräm och lite solskydd”, säger hon och avslutar med att uppmana sina följare att alltid rådfråga läkare om de överväger att börja använda .

Om du inte vill använda dig att Tretinoin, som är ett receptbelagt preparat, kan du prova retinol som även den är en A-vitamin. Retinol kan motverka hudproblem som akne och pormaskar, och har dessutom en god effekt på akneärr. Spana in våra favoritprodukter med retinol här nedan!

@msmelissa55 Skincare at 67. Retin -A #antiaging #over65 #over60 #over65style #over50 #over60beauty #maturewomen #over50beauty #over50women #maturebeauty #over60style #over60women #over65club #skincare #over65skincare #over60skincare #skincareroutine #tretinoin ♬ original sound – msmelissa55

1% Retinol Treatment - Paula's Choice KÖP

1% Retinol Treatment - Paula's Choice

CLINICAL 1% Retinol Treatment är ett kraftfullt serum med en hög koncentration stabiliserat retinol, för att effektivt förbättra hudens fasthet och elasticitet över tid. Superb vid behandling av rynkor, hyperpigmenteringar och förlorad spänst.

Pris: 169 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum - Kiehl's KÖP

Retinol Fast Release Wrinkle-Reducing Night Serum - Kiehl's

Snabbverkande nattserum med 0,3 % retinol som påskyndar cellförnyelsen på hudytan. För att ge maximal effekt isolerar den innovativa förpackningen en hög koncentration av rent retinolpulver som sedan blandas i serumet vid första användningen.

Pris: 545 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Retinol 1% in Squalane - The Ordinary KÖP

Retinol 1% in Squalane - The Ordinary

Detta vattenfria serum innehåller 1% Retinol, en välstuderad ingrediens som bidrar till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och förfina hudtexturen. Även om Retinol har studerats ingående kan det verka irriterande på huden, och kräver att man bygger upp en tolerans.

Pris: 99 kronor.

Finns även hos Bangerhead!

 

KÖP

Nästa bild
1.5 Retinol Booster - Skin Regimen KÖP

1.5 Retinol Booster - Skin Regimen

Retinol och silybin, en naturlig retinsyra (A-vitamin), idealisk för korrigera rynkor och hudproblem.

Pris: 819 kronor.

(Rek pris: 895 kr)

KÖP

Nästa bild
Glycolic Retinol Resurfacing Serum - Peter Thomas Roth KÖP

Glycolic Retinol Resurfacing Serum - Peter Thomas Roth

Even Smoother™ Glycolic Retinol Resurfacing Serum är ett nattserum som ger en jämnare och mer återfuktad hud som strålar av lyster. Formulan innehåller 15 % kraftfull glykolsyra samt 1,5 % mikroinkapslat retinol som synbart förbättrar hudens textur. Huden blir klarare samtidigt som ojämnheter, fina linjer och rynkor reduceras.

Pris: 663 kronor.

(Rek pris: 835 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Night Active+Retinol - Skinome KÖP

Night Active+Retinol - Skinome

Night Active+Retinol är en färskproducerad oljeemulsion med hög andel aktiva ingredienser. Det är en biomimetisk formula som innehåller en unik blandning av ämnen som naturligt finns i huden. Prebiotika, dvs fibrer som fungerar som mat till hudens goda bakterier, bidrar till att balansera mikrobiomet.

Pris: 799 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Overnight Retinol+ Mask - Lernberger Stafsing KÖP

Overnight Retinol+ Mask - Lernberger Stafsing

Behandlande nattmask som ger intensiv återfuktning, förbättrar hudstrukturen och som synligt förminskar ålderstecken, fina linjer och rynkor.

Pris: 515 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
1% Retinol Booster - Paula's Choice KÖP

1% Retinol Booster - Paula's Choice

Detta kraftfulla retinolkoncentrat förvandlar omedelbart din fuktighetscreme eller serum till en effektiv produkt för att minimera synligheten av tidiga ålderstecken. Du kan själv lätt anpassa den styrka som passar dig för att reducera fina linjer, minska akne, reparera solskador, reducera pigmenteringar och jämna ut hudtonen.

Pris: 679 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Retinol Night Treatment - Jorgobe KÖP

Retinol Night Treatment - Jorgobe

Retinol Night Treatment är en anti-ageing nattcreme som effektivt reducerar ålderstecken och ger en fuktboost som varar i upp till 72 timmar. Den unika formulan reducerar rynkor, pigmenteringar, solskador och orenheter samtidigt som hudens naturliga struktur förbättras.

Pris: 308 kronor.

(Rek pris: 425 kr)

KÖP

Nästa bild
Nattkräm med retinol - Verso Skincare KÖP

Nattkräm med retinol - Verso Skincare

Night Cream är en rik, lugnande och återuppbyggande nattcreme med Retinol 8, ett stabliserat A-vitaminkomplex som är 8 gånger mer effektivt än traditionellt retinol. Denna härligt mjuka och närande cremen har en lugnande och reparerande effekt på huden.

Pris: 949 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!