Skönhet

YouTubern slutade bära smink – då hände det här

För många är smink ett roligt sätt att uttrycka sig, eller en liten boost för självförtroendet. Men för en YouTuber kändes det som en börda att sminka sig inför varje video – och hon bestämde sig för att se vad som hände om hon slutade.

Foto: Instagram @cassandrabankson

Amerikanska Cassandra Bankson är en YouTuber med 1,9 miljoner prenumeranter som tidigare var en flitig användare av smink, något som delvis berodde på att hon blev mobbad för sin acne under sin uppväxt.

Men för drygt ett år sedan började Bankson fundera på vad som skulle hända om hon slutade ha smink på sig, både i sina videor och i allmänhet:

“När jag först började leka med tanken på att sluta sminka mig så var det nästan skrämmande”, erkänner Bankson.

“Kunde vara mig själv”

Samtidigt tyckte YouTubern att det kändes som ett jobb i sig att applicera makeup innan hon spelade in en video. En dag bestämde hon sig för att hon hade fått nog: hon lade ner sminkborsten och gjorde en video utan att ha sminkat sig först – en upplevelse som gav mersmak.

“Jag kände att utan alla de här grejerna på mitt ansikte kunde jag bara vara precis den jag var. Jag behövde inget annat och jag fick mer gjort”, säger Bankson.

Fick fler prenumeranter

Bankson upptäckte att hennes prenumeranter, trots hennes farhågor, var lika intresserade av hennes videor som förr – hon fick till och med fler prenumeranter, något som hon tror beror på att hennes självförtroende hjälpte henne att skapa bättre videor.

Idag känner YouTubern inget behov av att använda mängder av smink, även om hon ibland fyller i sina ögonbryn och använder mascara. Hon gör stundtals videor med sminktips – men skillnaden är att det numera känns mer lustfyllt.

Se videon nedan!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!