Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Höstlyste

DRAGARBILD TILL ETTAN
 
 
Reparera huden efter sommaren och få tillbaka ditt glow. Nu är det dags att höststäda, inte bara hemmet utan även huden. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården besökte Stureplanskliniken i Stockholm för att testa peelingarna som gör stordåd.
 
 
Vad är en kemisk peeling?
Likväl som det finns en uppsjö av olika hudvårdsprodukter, finns det en uppsjö av olika behandlingar som går under namnet kemisk peeling. Gemensamt för alla kemiska peelingar är att de avlägsnar hud och på så sätt tvingar vi hyn att bilda ny. En del tar bort mer hud än andra. Peelingarna gör det lättare för dina produkter att penetrera huden och jobba djupare. De öppnar stängda porer så att tilltäpptheter minskar. Jag har fått prova både Milk peel, en lättare behandling och Cosmo Peel som jobbar på ett djupare plan. Båda behandlingarna penslar Anna Welander på Stureplanskliniken på med en tops efter att ha rengjort huden noggrant. En behandling går snabbt och tar bara några minuter.
 
 
Milk Peel
Känns huden glåmig och trött efter sommaren är milk peel något för dig. En quick fix som jobbar på djupet och ger omedelbar lyster. Den här peelingen är perfekt för dig som vill göra en lättare uppfräschning och fungerar utmärkt om du är lite yngre. Du ser omedelbart resultat. Bara några minuter efter behandlingen såg jag skillnad och kunde gå till jobbet direkt efter. Slutresultatet är synligast två dagar efter. Jag såg verkligen en markant skillnad, huden strålade. Den här peelingen skulle jag rekommendera om du vill ha en lättare uppfräschning eller vill vara extra fin för ett event. En behandling räcker gott för en snabb fräschör, men är du ute efter ett långvarigt resultat skulle jag rekommendera en kur. Förutom att ge lyster förbättrar peelingen elasticitet, linjeringar och pigmentering.
 
Cosmopeel
Den här peelingen jobbar på ett djupare plan och är perfekt för dig med grövre hud, stora porer, ärr, pigmenteringar och solskador. Behandlingen görs i en kur om fyra behandlingar beroende på hudens skick. Det här är en starkare behandling, som gör att du ömsar hud. Det bränner till i huden när syran börjar verka. Efter behandlingen applicerar Anna en skyddande kräm och du är lite röd. Krämen ska sedan sitta på i åtta timmar. De första tre dagarna känns huden stel, sedan började jag fjälla. Det är viktigt att du använder rätt produkter efter en sådan här behandling. Jag har haft två gamla ärr efter vattenkoppor i ansiktet och efter behandlingarna är de näst inpå osynliga. Så har du ärr eller pigmenteringar efter solskador rekommenderar jag verkligen den här behandlingen. Då de kan punkt behandla områden, som ärr, med starkare syror.
 

Hitta rätt bland produkterna

 
Efter behandling
Veckan efter en kemisk peeling är det viktigt vad du väljer för produkter. Undvik produkter med glykolsyra precis veckan efter. Och var noga med att inte vistas i solen perioden efter en peeling.
 
 
1efter

Dermaceutic, Sun Ceutic 50

 
 
Rengöring
Har du problemhy? Investera i bra hudvård, det är värt varenda krona och kommer göra skillnad. Satsa på en rengöring med glykolsyra som rensar och har en föryngrande effekt på huden. Just glykolsyra är bra mot fet och acnebenägen hud.
 
 

2ren
Synchroline, Aknicare Cleanser, 399 kronor

 
 

1ren
Jan Marini Bioglycolic Facial Cleanser, 349 kronor

 
 
Dagkräm
Murad krämen innehåller BV-OSC – den senaste innovationen inom C-vitaminstabilisering. Perfekt nu när tempraturen sjunker. Ämnet stimulerar kollagenproduktionen, förbättrar hudens lyster och innehåller antioxidanter som hjälper till att stå emot skador från UVA/UVB bestrålning.
 
 


1dag

Murad, Environmental Shield Essential-C Day Moisture, 769 kronor

 
 

2dag
Beauté Pacifique, Enriched Moisturizing Creme Dry Skin, 349 kronor

 
 
Nattkräm
Det här är nattkrämer med höghalt av glycolsyra i sig. De stimulerar cellförnyelsen och motverkar rynkor och fina linjer. De eliminerar cellrester och döda celler från hudytan och gör huden mjuk och föryngrad. Jag brukar använda de varannan natt och varvar med en fetare kräm så huden får återhämta sig.
 
 

2natt
Mene&Moy, Advanced C Cream 30%, 769 kronor

 
 

1natt
Dermaceutic, TurnOver, 360 kronor

 
 

Ögonkräm

Den tunna och känsliga huden runt ögonen behöver speciell vård och omsorg. De här krämerna återfuktar inte bara, utan innehåller även koffein för att öka cirkulation och dämpa svullnad.
  

1ögon
Peter Thomas Roth, Neuroliquid Volufill Youth Eye Serum, 989 kronor

 
 

2ögon
Cicamed, Eye Antioxidant, 349 kronor

 
 
Text. Petra Tungården
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!