Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hudvård för dig med eksem – experten guidar

Har du röd, torr och kliande hud? Då kan du ha drabbats av eksem. Här tipsar vi om produkterna som hjälper dig att få bukt med problemet.

Foto: Pexels

Eksem är vanligare än du kanske tror – faktum är att de flesta drabbas av någon gång i livet. Om din hud är röd, torr, flagnar och ofta kliar så kan detta vara tecken på eksem. Andra tecken kan vara små knottror, sår och blåsor som ibland kan bli vätskefyllda.

Även om det kan kännas jobbigt med eksem så är det inget att oroa sig över. Det beror inte på dålig hygien, är inte smittsamt, och oftast går det över ganska snabbt.

Vad beror eksem på?

Eksem är en inflammation i huden som orsakas av en nedsatt barriärfunktion. Detta kan i sin tur bero på torr hud, tuffa klimat, att man kommit i kontakt med ett ämne som man är känslig mot, eller allergier mot nickel eller parfym. Eksem kan även vara ärftligt.

Det finns olika typer av eksem, till exempel atopiskt eksem, som är vanligast hos barn, allergiskt kontakteksem och underbenseksem.

Så förebygger du eksem

Det finns några saker du kan göra för att förebygga eksem. Eksem beror som sagt inte på dålig hygien – tvärtom är det viktigt att försöka undvika att tvätta sig överdrivet ofta, eftersom detta torkar ut huden.

Om du har eksem är det dessutom viktigt att välja hudvårdsprodukter med omsorg. Satsa på produkter som lindrar torrhet, vårdar huden och reparerar den skadade barriären.

Mjukgörande krämer eller salvor kan förebygga eksem genom att hålla huden mjuk och ge den fukt och fett. Du kan också skydda huden mot yttre påfrestningar med hjälp av produkter vars ingredienser lägger sig som en skyddande film på huden. På sätt förhindras fuktförluster, samtidigt som irriterande ämnen stängs ute. Produkter som innehåller bivax och petroleum är bra för detta ändamål.

Här nedan hittar du 20 utvalda produkter som förebygger och lindrar eksem!

Källor: Lyko, Skincity, Apotek Hjärtat

Atocontrol Body Care Lotion - Eucerin KÖP

Atocontrol Body Care Lotion - Eucerin

Bodylotion med Omegaoljor och Licochalcone A som lugnar torr och irriterad hud. Lotionen innehåller Omega-6-fettsyror (nattljusolja och druvkärneolja) och lugnande Licochalcone A (ett extrakt från lakritsrot) som ger näring åt huden och hjälper till att återställa hudens naturliga skyddsbarriär vilket gör huden mer motståndskraftig. Oparfymerad och fri från färgämnen för att minska risken för hudirritation och allergier.

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Miniderm kräm - ACO KÖP

Miniderm kräm - ACO

Mjukgörande hudkräm för barn.

Används för att behandla torr hud.

Pris: 109 kronor.

KÖP

Nästa bild
Locobase Repair KÖP

Locobase Repair

Fet och återuppbyggande hudkräm som är speciellt lämplig vid mycket torr, skadad eller eksembenägen hud. Verkar snabbt och effektivt utan sveda, och även skonsam för personer med känslig hud. Locobase Repair skyddar och återställer hudbarriären genom att tillföra en optimal kombination av hudidentiska fettämnen.

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Urearepair Handcream - Eucerin KÖP

Urearepair Handcream - Eucerin

Vårdar händer som är torra eller till och med extremt torra och sträva. UreaRepair handkräm kan även användas till händer som är extra utsatta och som ofta är i kontakt med vatten. Eucerin UreaRepair handkräm återfuktar snabbt och ger långvarig fukt.

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
LIPIKAR Paket - La Roche-Posay KÖP

LIPIKAR Paket - La Roche-Posay

För ansikte och kropp!

Verkar lugnande, stärkande och reducerar kliande orsakat av torr hud. Minskar förekomsten av extrem torrhet. Passar känslig och irriterad hud samt hud med tendens till atopi. Utan parfym.

Pris: 519 kronor.

(Rek pris: 574 kr)

KÖP

Nästa bild
Atocontrol Bath & Shower Oil - Eucerin KÖP

Atocontrol Bath & Shower Oil - Eucerin

En duscholja som skonsamt rengör och lindrar atopisk hud. Duscholjan innehåller över 50% omega-oljor och andra naturliga oljor som mjukgör och skyddar huden mot torrhet och lindrar klåda.

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Atocontrol Face Care Cream - Eucerin  KÖP

Atocontrol Face Care Cream - Eucerin

En återfuktande ansiktskräm för atopisk hud. Krämen innehåller Omega-6-fettsyror och Licochalcone A som lindrar och lugnar huden.

Pris: 133 kronor.

(Rek pris: 149 kr)

KÖP

Nästa bild
Atocontrol Acute Care Cream - Eucerin KÖP

Atocontrol Acute Care Cream - Eucerin

Kräm som lugnar torr, irriterad och kliande hud. Kan användas även vid mild uppblossning och minskar behovet av att klia. Används på extra utsatta hudområden.

Pris: 177 kronor.

KÖP

Nästa bild
Atocontrol Anti-Itch Spray - Eucerin KÖP

Atocontrol Anti-Itch Spray - Eucerin

En spray som snabbt lindrar klåda och irritation i huden. Sprayen verkar på en minut och känns svalkande och lugnande för huden. Kan användas även för atopisk hud.

Pris: 140 kronor.

(Rek pris: 145 kr)

KÖP

Nästa bild
Skin Recovery Hydrating Treatment Mask - Paula's Choice KÖP

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask - Paula's Choice

En fyllig, återfuktande ansiktsmask för alla hudtyper, speciellt framtagen för mogen, känslig och extra torr hud. Effektiv för behandla eksem, rodnader och rosacea.

Kan användas som en fuktighetsbehandling för natten!

Pris: 329 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Recovery Replenishing Moisturizer - Paula's Choice KÖP

Skin Recovery Replenishing Moisturizer - Paula's Choice

En rik 24h-creme för alla hudtyper, framför allt en mogen, torr eller känslig hud. Har god effekt på eksem, rynkor, rodnad och rosacea. Tar väl hand om torr till mycket torr hud på alla delar av kroppen. En effektiv blandning av mjukgörare, lugnande ingredienser och ett flertal antioxidanter gör huden mer motståndskraftig.

Kan även användas på en hud med mer allvarliga torra fläckar eller eksem.

Pris: 409 kronor.

KÖP

Nästa bild
HydraSoothe Refresh Toner - Exuviance KÖP

HydraSoothe Refresh Toner - Exuviance

Ett återfuktande ansiktsvatten utan alkohol som lugnar och återställer hudens pH-värde. Innehåller PHA-syra som är milt exfolierande och som förbereder huden för efterföljande hudvårdsprodukter. Hyaluronsyra, gurka och kamomill lugnar och återfuktar på djupet. Passar en torr hudtyp, även en känslig hud.

Om huden är väldigt torr kan ett ansiktsvatten användas istället för rengöring på morgonen. På så sätt återfuktas huden.

Pris: 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF 30 - Paula's Choice KÖP

Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion SPF 30 - Paula's Choice

En lätt dagcreme for normal till torr och mogen hud. Återfuktar på djupet och ger ett perfekt antioxidantskydd mot föroreningar. Idealisk för en känslig eller rosaceadrabbad hud. Innehåller kraftfulla peptidkomplex för att förbättra barriärfunktionen och stärka upp hudens spänst.

Pris: 439 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Recovery Softening Cream Cleanser - Paula's Choice KÖP

Skin Recovery Softening Cream Cleanser - Paula's Choice

Vattenlöslig, fyllig ansiktsrengöring för mogen, torr och extra känslig hud. Lätt att skölja bort och lämnar inga rester. Avlägsnar effektivt makeup och orenheter, samtidigt som den lugnar och stärker huden. 100% fri från parfym och färgämnen. pH 6.

Pris: 389 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lip & Body Treatment Balm - Paula's Choice KÖP

Lip & Body Treatment Balm - Paula's Choice

En härligt mjukgörande fuktighetscreme för läpparna. Perfekt för att skydda och reparera torr, sträv hud på hela kroppen. Ger en lugnande, skyddande barriär som hjälper torra, nariga läppar, genom att bilda en lufttät hinna, vilket gör att huden kan återhämta sig. Kan även appliceras på områden med eksem. 100% fri från parfym och färgämnen.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer - Paula's Choice KÖP

Earth Sourced Antioxidant-Enriched Natural Moisturizer - Paula's Choice

En lätt 24h-creme för normal till torr hud. Rik på antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen och skyddar hudcellerna från att brytas ner. Utmärkt för torr hud eller torra områden som behöver mycket fukt, utan att ge tung känsla. Perfekt för dem med rosacea, milt eksem eller allmänt känslig hud. 100% fri från parfym och färgämnen. pH 5.

Pris: 409 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Recovery Softening Cream Cleanser - Paula's Choice KÖP

Skin Recovery Softening Cream Cleanser - Paula's Choice

En vattenlöslig, fyllig ansiktsrengöring för mogen, torr och extra känslig hud. Lätt att skölja bort och lämnar inga rester. Avlägsnar effektivt makeup och orenheter, samtidigt som den lugnar och stärker huden. 100% fri från parfym och färgämnen. pH 6.

Pris: 309 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mellow Balm Cleanser - SkinCity KÖP

Mellow Balm Cleanser - SkinCity

En balmrengöring som enkelt löser upp makeup, solskydd, smuts och föroreningar på huden. Passar speciellt en känslig eller torr hud som enda rengöringsprodukt, alternativt som en precleanse för alla hudtyper. Den rika balmen smälter till en lätt olja på huden, för att sedan omvandlas till en silkeslen mjölk vid kontakt med vatten.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Omega + Complex Serum - Paula's Choice KÖP

Omega + Complex Serum - Paula's Choice

Detta lyxiga, omedelbart lugnande serum är specifikt formulerat för att reparera och försvara hudens viktiga skyddsbarriär med en patenterad kombination av essentiella fettsyror, ceramider och naturliga antioxidanter.

Perfekt för en torr, uttorkad och trött hud.

Serumet är doftfritt och så milt att det kan också användas runt ögonen.

Pris: 109 kronor.

Finns i större förpackning här!

KÖP

Nästa bild
Probiotic Mist - Sapienic KÖP

Probiotic Mist - Sapienic

En ansiktsmist som stärker hudens barriärfunktion. Produkten innehåller 10 miljoner levande probiotika (goda bakterier) per ml som skyddar din hud under hela dagen.

Pris: 459 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lipids Phase 1 - Sapienic KÖP

Lipids Phase 1 - Sapienic

En lätt ansiktsolja som passar alla hudtyper, men speciellt en känslig hud.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum Phase 2 - Sapienic KÖP

Serum Phase 2 - Sapienic

Serum som återfuktar, balanserar och skyddar huden. Formulan innehåller prebiotika som matar hudens mikrober, hylauronsyra som ökar fuktnivån och 1 miljon inaktiva Lactobacillus-bakterier per ml som kommunicerar med hudcellerna för att stärka hudbarriären.

Pris: 489 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!