Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hudvårdshjältarna som räddar din torra hy

Det kyliga höstklimatet är påfrestande för huden, särskilt för ansiktet som är den mest utsatta kroppsdelen under vintersäsongen. Har du en hy som stramar, kliar eller flagnar? Som att det inte räckte med mörker och kyla. Metro Mode tipsar om tio produkter som hjälper huden att återställa fuktbalansen och sitt glow.

Foto: Unsplash

Fler tips för en fin hy:

1. En ansiktsbehandling inför varje säsong gör gott för huden. Många salonger erbjuder flera olika alternativ anpassat efter behov och hudtyp, men den gemensamma nämnaren är att huden blir både rengjord och vårdad på djupet vilket är knepigt att göra på egen hand.

2. Peeling tar bort döda hudceller och efterlämnar en fin lyster och minskar uppkomsten av pormaskar. Viktigt är att välja en peeling som är anpassad för den känsliga huden i ansiktet, och inte använda kroppspeeling.

3. Serum efter rengöring når längre ner i hudlagret och gör att du får bättre effekt av dina hudvårdsprodukter och förbättrar huden inifrån.

4. Ansiktsmask en till två gånger i veckan gör underverk för torr och trött hy. Den här årstiden är det toppen med en berikande fuktmask som ger huden en riktig fuktboost och som även skyddar den mot det påfrestande klimatet.

Parsley Seed Facial Cleansing Oil - Aesop KÖP

Parsley Seed Facial Cleansing Oil - Aesop

Skonsam rengöringsolja som tar bort din makeup (även den som sitter som berget) och tillför även huden med antioxidanter. Lämpad för torr–, bland– eller känslig hy.

Pris: 492 kronor.

KÖP

Nästa bild
Instant Hydrating Mask - Beauté Pacifique KÖP

Instant Hydrating Mask - Beauté Pacifique

Populär ansiktmask som har fokus på fukt! En mjuk och skön mask som inte behöver sköljas av. Kan bäras båda dag och natt.

Återfuktande ansiktsmasker som inte ska tvättas av är ultimata att använda när huden är lite extra torr och känslig, eftersom huden lätt blir torr när du sköljer den med vatten.

Pris: 399 kronor.

KÖP

Nästa bild
Black Rose Precious Face Oil - Sisley KÖP

Black Rose Precious Face Oil - Sisley

Sisleys främsta hudvårdsolja för torr eller mogen hud. Denna silkesmjuka torra olja har en hög halt aktiva ingredienser och har förberedande, närande och åldersmotverkande effekter:
Rik på omega 3 och 6, vilket förbereder huden inför den dagliga hudvården.

Pris: 2 130 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cold Cream - Weleda KÖP

Cold Cream - Weleda

En cold cream kan vara räddningen när din hy är i akut behov av skydd och fukt.

Weledas Cold Cream är ett ansiktsbalm som är framtaget speciellt för en torr till mycket torr hy. Cold Cream skapar ett rikt skyddande lager på huden, samtidigt som den låter huden andas.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydrabio Serum Moisturising Concentrate - Bioderma KÖP

Hydrabio Serum Moisturising Concentrate - Bioderma

Ett serum vårdar din hy på djupet och kan förstärka effekten av dina övriga produkter. För dig med torr hy kan ett fuktgivande serum intensifiera din hudvårdsrutin.

Hydrabio Sérum är ett fuktserum för alla hudtyper även de känsliga, som motverkar torr och stram hy samt återställer hudens fuktbalans. Med andra ord: en perfekt lagspelare som stärker din hudvårdsrutin!

Pris: 260 kronor.

(Nedsatt 10%)

KÖP

Nästa bild
D-Force Vitalizing Anti-age Day Cream - Beaute Pacifique KÖP

D-Force Vitalizing Anti-age Day Cream - Beaute Pacifique

Denna dagkräm är perfekt den här tiden på året när soltimmarna är få då den tillför naturligt D-vitamin (från avokadoolja) till huden. Ansiktskrämen är mjuk och skön samt absorberas snabbt. Behaglig doft.

Pris: 685 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anti Pollution Renewal Mask - Exuviance KÖP

Anti Pollution Renewal Mask - Exuviance

Djupverkande och intensivt återfuktande leave-on mask. Innehåller PHA-syra och anti-pollution complex som tillsammans återfuktar huden och stärker skyddsbarriären. Huden får ny lyster, upplevs jämnare och får ett skydd mot yttre påfrestningar. Passar alla hudtyper och är särskilt bra till en torr och känslig hud. Anti-Pollution Renewal Mask ersätter Deep Hydration Treatment.

Pris: 599 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydra Zen Overnight Serum-in-Mask - Lancôme KÖP

Hydra Zen Overnight Serum-in-Mask - Lancôme

För den stressade hjälper den här lugnande och lyxiga masken din hud medan du sover. Produkten tas upp av huden med en gång och efterlämnar ett fint skimmer. Serum-masken är toppen för dig med torr och känslig hy. Används på kvällen efter rengöring och låt verka hela natten.

Pris: 640 kronor.

KÖP

Nästa bild
Parsley seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream - Aesop KÖP

Parsley seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream - Aesop

En skön ansiktskräm för dig som är en riktig torris under vintersäsongen.

Pris: 636 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydraphase Intense Yeux - La Roche-Posay   KÖP

Hydraphase Intense Yeux - La Roche-Posay  

Även den tunna hyn runt ögonen behöver kärlek. En återfuktande ögonkräm ger dig en hälsosam glow och förebygger ålderstecken och fina linjer.

Intensivt återfuktande ögonkräm som är skonsam och parfymfri och passar extra bra att använda när huden är känslig och torr. Dessutom så ger den en fin naturlig lyster och kan användas av alla hudtyper tack vare att den är hypoallergen.

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!