Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hyaluronsyra i håret – därför ska du haka på trenden

Det har talats en hel del om hyaluronsyra i hudvård men desto mindre om det när det kommer till hårvård. Men det är faktiskt så att just denna syra fungerar ypperligt i din hårvårdsrutin om du vill ge håret fukt, tämja frissighet och minska skörhet i håret.

Foto: Instagram @vikyandthekid

Brist på fukt i håret kan orsakas av flera faktorer, bland annat övertvättning, hög vattentemperatur och slarvig användning av värmeverktyg. När håret blir torrt blir det också mer känsligt och skört och kan därför lättare gå av och bli frissigt.

Vattenbindande förmåga

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga. Det är dock, trots namnet, inte syra utan en slags sockerart som kallas glykosamiglukan. Sockermolekylen har förmågan att binda fukt i upp till tusen gånger sin egen vikt, men när du applicerar produkten är det viktigt att håret inte är helt torrt, för att produkten ska ge bästa effekt.

Applicera några droppar fördelat över fuktigt hår och komplettera gäng med en leave-in produkt efteråt. Värmeskyddet bör dock alltid appliceras först om du ska använda något värmeverktyg, då det är viktigt att skyddet ligger närmast hårstrået. Med hjälp av några droppar hyaluronsyra kan du snabbt märka av minskad friss, massa glans och fukt!

@dermdoctor #duet with @katilynroundtree Hyaluronic hair hack?! #dermdoctor #dermatologist #learnontiktok #tiktokpartner #haircare #hyaluronicacid ♬ Good as Hell – Lizzo

Spana in våra favoritprodukter nedan!

Hyaluronic Acid 2% + B5 - The Ordinary KÖP

Hyaluronic Acid 2% + B5 - The Ordinary

Det serum som de allra flesta använder sig av på TikTok!

Serumet har en något tjockare, gelaktig konsistens och plumpar huden med fukt. Serumet är också enkelt att applicera i håret, utan att göra att håret känns tungt eller stripigt.

Pris: 89 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ingredients Hyaluronic Acid Serum - Boots KÖP

Ingredients Hyaluronic Acid Serum - Boots

Ansiktsserum med intensivt återfuktande egenskaper. Innehåller fuktbindande hyaluronsyra som bidrar till att upprätthålla en god fuktbalans hos huden. Boots Ingredients Hyaluronic Acid Serum appliceras med fördel både morgon och kväll på ren hy, innan din dag- eller nattkräm. Fungerar som en extra fuktboost och kan bidra till en smidig och fyllig hy med en vacker glow.

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
Återfuktande Serum Med Hyaluronsyra - The Inkey List KÖP

Återfuktande Serum Med Hyaluronsyra - The Inkey List

Denna produkt är en superladdad fuktbindande ingrediens som kan hålla 1 000 gånger sin egen vikt i vatten. Hyaluronsyra finns naturligt i huden och verkar för att hjälpa cellerna att bibehålla så mycket fukt som möjligt.

Pris: 85 kronor.

KÖP

Nästa bild
Chronologiste Bain Régénérant Shampoo - Kérastase KÖP

Chronologiste Bain Régénérant Shampoo - Kérastase

Vitaliserande hårbad som varsamt avlägsnar orenheter från hårbotten och hårfibern. Berikat med hyaluronsyra, Abyssine och E-vitamin för att motverka tecken på åldrande hårbotten och hår. Hårbadet återfuktar hårbotten och ger glans och styrka till hårfibern för mer elasticitet. Det har Chronologistes signaturdoft: en fin doft med te-ros, ljusa träslag och mysk. Bain Régénérant är en lyxig, sensorisk upplevelse.

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Acid Recovery Masque - Continu KÖP

Hyaluronic Acid Recovery Masque - Continu

Intensivt återfuktande hårmask med hyaluronsyra som bidrar till ökade fuktnivåer i torrt eller skadat hår. Berikad med sodium PCA som förbättrar fuktupptagningen i håret samt djupt vårdande kokos- och äppelolja som mjukgör och adderar glans utan att tynga ner håret. Antioxidantrikt linfröextrakt hjälper till att skydda håret mot fria radikaler och bibehålla hårfärg.

Passar torrt eller skadat hår

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Återfuktande Hårbehandling Med Hyaluronsyra - The Inkey List KÖP

Återfuktande Hårbehandling Med Hyaluronsyra - The Inkey List

En fjäderlätt hårbehandling som tagits fram för att ge fukt, tämja frissighet och minska skörhet hos alla hårtyper.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!