Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hyaluronsyra – räddningen för torr hud

Hur mycket vet du om fuktämnet hyaluronsyra? Ett ämne som har blivit otroligt populärt och som finns i många skönhetsprodukter, kanske i fler än vad du tror. Lär dig allt du behöver veta, samt spana in 18 produkter som vi älskar! 

Foto: Unsplash

Nedan reder vi ut allt kring fuktämnet, dess egenskaper och varför det är så viktigt att använda i sin hudvårdsrutin. Nedan har vi listat 18 produkter vi verkligen tror på, som är perfekta att addera till ditt badrumsskåp i sommar.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra, eller HA (hyaluronic acid), är en fullträff när det kommer till att samla och binda fukt. Det finns naturligt i kroppens vävnader som ögon och leder, men framför allt i huden. Det är, trots namnet, ingen syra utan en typ av sockerart med molekyler som binder och attraherar fukt i och på huden. Vilket resulterar i en slätare och fylligare hud. Från 25-årsåldern minskar kroppens egen produktion av hyaluronsyra, vilket gör att vi behöver påfyllning.

Hur använder jag hyaluronsyra?

Det är som mest effektivt att använda ett serum med hyaluronsyra – då serum är mer koncentrerade går fuktämnet lättare in i huden. Vill du ha en snabb boost är det allra mest effektivt att använda en sheetmask. För att välja rätt produkt efter vad just din hud behöver finns det några saker som är bra att veta. De med låg molekylvikt tränger djupare in i hudlagret vilket ger en mer långvarig skillnad. De med högre molekylvikt bildar en vätskereservoar ovanpå huden.

Fuktämnet är något som fungerar för i princip alla, då fukt inte skadar huden utan bara gör den mer återfuktad. Vi tycker helt klart att det är ett måste i sommarens badrumsskåp. På innehållsförpackningen ska du titta efter namn som hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat och sodium hyaluronate crosspolymer.

Aquasource Bounce Super Concentrate - Biotherm KÖP

Aquasource Bounce Super Concentrate - Biotherm

Lätt ansiktskräm som återfuktar huden, ger spänstigare hud som känns mjuk och len. Den återfuktar på djupet och är en perfekt pick me-up produkt.

Pris: 311 kronor.

(Rek pris: 350 kr)

Finns även hos Eleven!

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Acid 2% + B5 V2 Next Gen - The Ordinary KÖP

Hyaluronic Acid 2% + B5 V2 Next Gen - The Ordinary

Hyaluronic Acid 2% + B5 ger omedelbar uppfriskande fukt för en mjukare, jämnare och friskare hud. Den lätta formulan fyller på hudens fuktighetsnivåer med resultat som varar hela dagen och hjälper huden att behålla fukten för att ge nytt liv åt torr, uttorkad hud. Hyaluronic Acid 2% + B5 främjar även hudens smidighet och elasticitet samtidigt som den minimerar synligheten av fina torrhetsrelaterade linjer.

Pris: 230 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydr8 B5 Serum - Medik8 KÖP

Hydr8 B5 Serum - Medik8

Ett kraftfullt fuktgivande serum som är som ett glas vatten för huden.

Pris: 675 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Serum - Dr. Barbara Sturm KÖP

Hyaluronic Serum - Dr. Barbara Sturm

Återfuktande serum, fulladdat med en hög koncentration av både små och stora molekyler hyaluronsyra. Huden får en intensiv återfuktning både på djupet och på ytan. Tack vare att de små molekylerna kan penetrera djupt så kommer huden upplevas mer fast medan de stora molekylerna ger en direkt återfuktade effekt. Den förhindrar och minimerar dessutom torrhetslinjer.

Pris: 3 550 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Essential Care Moisture Serum - BABOR KÖP

Essential Care Moisture Serum - BABOR

Återfuktande serum för alla hudtyper, speciellt utformat för en fuktfattig hud. Aloe vera, hyaluronsyra och svarthavre binder fukt till huden för ett långvarigt resultat. Torrhetslinjer suddas ut, rodnader dämpas och huden blir mer motståndskraftig.

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
UFO Smartmask Make My Day x7 - Foreo KÖP

UFO Smartmask Make My Day x7 - Foreo

Make My Day är en smartmask som passar till FOREO UFO – verktyget. Masken är avsedd för morgonen och innehåller hyaluronsyra och röda alger som verkar djupt återfuktande, skydda mot föroreningar och ge en strålande hy. UFO-behandlingen inleds med 30 sekunder av värmeterapi och rött LED-ljus för att förbereda huden och öppna upp porerna.

Pris: 145 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Acid 2% + B5 - Serum - The Ordinary KÖP

Hyaluronic Acid 2% + B5 - Serum - The Ordinary

Hyaluronsyra (HA) kan dra till sig upp till 1000 gånger dess vikt i vatten.
Storleken på HA-molekylen är avgörande för hur långt ner i huden den når.
br> Formulan innehåller en kombination av HA av såväl låg, medel och hög molekylvikt, samt nästa generations HA polymerer. Tillsammans ingår HA-ingredienserna i en koncentration på 2% och kombinationen av dem ger återfuktning på djupet. Återfuktningen på hudytan förstärks ytterligare genom Vitamin B5.

Pris: 99 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydraphase Intense Serum - La Roche-Posay KÖP

Hydraphase Intense Serum - La Roche-Posay

Intensivt fuktgivande och utjämnande serum med hyaluronsyra och thermalskt källvatten från La Roche-Posay. 24 timmars intensiv fukttillförsel till huden. Till känslig och fuktfattig hud. Hypoallergen.

Pris: 269 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Multi-Active Jour - Clarins KÖP

Multi-Active Jour - Clarins

Hudvårdsserien som behandlar de första tecknen på åldrande. En antioxidant dagcreme som hjälper huden att stå emot hektiska och stressiga dagar

Pris: 679 kronor.

KÖP

Nästa bild
Valo NORDIC-C Beauty Lotion - Lumene KÖP

Valo NORDIC-C Beauty Lotion - Lumene

Milt vårdande och lystergivande ansiktsvatten som ger en strålande och uppfriskad hud. Naturligt peelande bär- och fruktsyror, fuktbindande hyaluronsyra.

Pris: 109 kronor.

KÖP

Nästa bild
Bee Venom Moisturiser - Rodail KÖP

Bee Venom Moisturiser - Rodail

Bee venom moisturiser har en avancerad sammansättning som revitaliserar och förnyar och ger huden en naturligt ungdomlig lyster. Bee venom samarbetar med stamceller från växter som jämnar ut hudtonen och stärker hudens elasticitet. Juvinity och cyclopeptid-5 slätar ut hudytan och dämpar fina linjer och rynkor. Hyaluronsyra ger intensiv och långvarig återfuktning som gör huden strålande vacker.

Pris: 1 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydramemory Mask - Comfort Zone KÖP

Hydramemory Mask - Comfort Zone

En leave-on mask i geleform med en hög koncentration hyaluronsyra och certifierad fairtrade Moringaolja som absorberas på endast 3 minuter och återställer hudens optimala fukt.

Pris: 445 kronor.

Finns även hos Hudoteket!

KÖP

Nästa bild
Sos Hydra Mask - Clarins KÖP

Sos Hydra Mask - Clarins

Återfuktande ansiktsmask för uttorkad hud. Denna ultrafräscha gelkrämmask hjälper huden att återfå sin optimala fuktnivå på bara 10 minuter. Huden blir intensivt återfuktad vilket gör den mjuk, fräsch, slät och stärkt. Innehåller bl a extrakt av ekologisk kalanchoe och hyaluronsyra som främjar hudens återfuktningsförmåga.

Pris: 425 kronor.

KÖP

Nästa bild
Symphonique Hyaluronic Serum - Beauté Pacifique KÖP

Symphonique Hyaluronic Serum - Beauté Pacifique

Hybridserum med hyaluronsyra som kombinerar en kraftfull fuktboost med en avancerad anti-age peptidteknologi. Det innehåller två aktiva typer av hyaluronsyra som omedelbart ger huden extra fukt, vilken bibehålls på en markant högre nivå hela dagen.

Pris: 879 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Healing Strength Silk Serum  - Lanza KÖP

Healing Strength Silk Serum - Lanza

Denna otroliga formula innehåller rikligt med ytterst reparerande och naturliga glansförhöjande ingredienser, som ger en fantastisk lyster utan att tynga eller göra håret fett. Extraktet från det legendariska nimträdet har blandats med hyaluronsyra för att ge en sammetsmjuk känsla. Det gör att håret känns silkeslent och glänser av ungdomlig lyster. Neem plant silk serum minskar torktiden på håret med 55%. Används även för att förebygga mjäll och torr hårbotten.

Pris: 272 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hyal Ceutic - Dermaceutic KÖP

Hyal Ceutic - Dermaceutic

24 hours creme som är mycket fuktgivande, reparerande och skyddande. Har även en upp plumpande effekt då den innehåller mycket hyaloronsyra. Fungera även som en creme som används för att upprätthålla resultat av hyaluronsyrainjektionen.

Pris: 521 kronor.

(Rek pris: 695 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Your Skin But Better Foundation - IT Cosmetics KÖP

Your Skin But Better Foundation - IT Cosmetics

Upplev en ännu vackrare hy med IT Cosmetics Your Skin But Better Hydrating Foundation + Skincare! Denna uppbyggbara foundation ger medium täckning och hjälper till att reducera synligheten av porer och ojämnheter samtidigt som den återfuktar hyn och håller hela dagen med en naturligt strålande finish. IT Cosmetics Your Skin But Better Hydrating Foundation + Skincare! passar alla hudtyper och är berikad med hyaluronsyra, aloe vera-extrakt, E-vitamin och vitamin B5.

Pris: 440 kronor.

(Rek pris: 480 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Cryo Rubber With Moisturizing Hyaluronic Acid - Dr.Jart+ KÖP

Cryo Rubber With Moisturizing Hyaluronic Acid - Dr.Jart+

Ett intensivt fuktgivande kit med en kylande och återfuktande gummimask som förbättrar absorptionen av hyaluronsyraampullen.

Pris: 135 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!