instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Hyaluronsyra – räddningen för torr hud

Av: Metro Mode

Hur mycket vet du om fuktämnet hyaluronsyra? Ett ämne som har blivit otroligt populärt och som finns i många skönhetsprodukter, kanske i fler än vad du tror. Lär dig allt du behöver veta, samt spana in 18 produkter som vi älskar! 

Foto: Unsplash

Nedan reder vi ut allt kring fuktämnet, dess egenskaper och varför det är så viktigt att använda i sin hudvårdsrutin. Nedan har vi listat 18 produkter vi verkligen tror på, som är perfekta att addera till ditt badrumsskåp i sommar.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra, eller HA (hyaluronic acid), är en fullträff när det kommer till att samla och binda fukt. Det finns naturligt i kroppens vävnader som ögon och leder, men framför allt i huden. Det är, trots namnet, ingen syra utan en typ av sockerart med molekyler som binder och attraherar fukt i och på huden. Vilket resulterar i en slätare och fylligare hud. Från 25-årsåldern minskar kroppens egen produktion av hyaluronsyra, vilket gör att vi behöver påfyllning.

Hur använder jag hyaluronsyra?

Det är som mest effektivt att använda ett serum med hyaluronsyra – då serum är mer koncentrerade går fuktämnet lättare in i huden. Vill du ha en snabb boost är det allra mest effektivt att använda en sheetmask. För att välja rätt produkt efter vad just din hud behöver finns det några saker som är bra att veta. De med låg molekylvikt tränger djupare in i hudlagret vilket ger en mer långvarig skillnad. De med högre molekylvikt bildar en vätskereservoar ovanpå huden.

Fuktämnet är något som fungerar för i princip alla, då fukt inte skadar huden utan bara gör den mer återfuktad. Vi tycker helt klart att det är ett måste i sommarens badrumsskåp. På innehållsförpackningen ska du titta efter namn som hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat och sodium hyaluronate crosspolymer.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Joshua Zeichner, MD, FAAD (@joshzeichnermd)

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår