Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Hydro bob – så stylar du din page som kändisarna

Den mest ikoniska hårkombon våren 2024? Kort hår och wet-look, förstås! Så här lyckas du med trenden som kändisarna älskar just nu.

Sugen på att klippa håret kort? Då har du chansen att hoppa på en av säsongens största flugor. I vår välkomnar vi nämligen tillbaka Boy bob-trenden – denna gång med en twist.

Så stylar du din Hydro bob

Liksom ovan nämnda frisyr har Hydro bob en lätt androgyn framtoning, med tillägget att den stylas på ett sätt som får håret att se lite mer definierat ut. Frisören Tom Smith förklarar för Glamour att målet är att ge frisyren en “mjuk wet-look” så att den framstår som “indränkt i glans och fukt” à la Kaia Gerber nedan.

Foto: Instagram @bobbyeliot

Det faktum att frisyren är kort säkerställer att stylingen ser avsiktlig ut, men det går att variera längden så att den passar bärarens drag. Helst slutar den dock någonstans mellan läpparna och mitten av halsen.

Själva stylingen är inte så komplicerad som man skulle kunna tro – Smith rekommenderar en av följande metoder:

“Den första är att använda leave-in stylingprodukter. Jag älskar närande leave-in krämer som Olaplex No.6 Bond Smoother eftersom den ger den där fukten och definitionen utan att det ser oljigt ut”, säger han.

Foto: Instagram @hairbyaviva

Det andra alternativet är att använda en hårmask i stil med Olaplex No.3 Hair Perfector för en något djärvare look:

“Använd den som en stylingprodukt och låt den sitta kvar i håret. Du kommer inte bara att få definition, utan även en behandling samtidigt som du stylar håret”, säger Smith.

När du har hittat rätt textur är det bara att arrangera håret som du känner för (till exempel i sid- eller mitt bena, instoppat bakom öronen eller med två lösa slingor som ramar in ansiktet) och avsluta med ett par snygga örhängen!

Foto: Instagram @harold_james

No6 Bond Smoother - Olaplex KÖP

No6 Bond Smoother - Olaplex

Olaplex No.6 är en styling leave-in crème som skyddar, reparerar och eliminerar frizz upp till 72 timmar. Det är en återfuktande crème som passar alla hårtyper, även färgade och kemiskt behandlade hår. Ger värmeskydd vid föning, minskar föntiden och gör håret silkeslent. Tips: Kombinera gärna med Olaplex No.7 för en otrolig glans. Vegansk.

Pris: 349 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!