Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Petra Tungården avslöjar sina skönhetsfavoriter

Petra Tungården om enkla vardagsmakeuper, perfekta ögonbryn och varför hon inte kan leva utan sin primer.

Foto: Instagram @petratungarden

Vad betyder skönhet för dig?
– För mig är det viktigt känna mig bekväm. Skönhet handlar inte bara om det yttre utan hur man mår. Man ser när folk mår bra.

Hur sminkar du dig till vardags?
– Eftersom jag ofta försover mig försöker jag förenkla processen så mycket som möjligt. Dels gör jag ögonfransförläning var tredje vecka och sen har jag nyligen gjort kosmetisk pigmentering vilket gör att jag numera vaknar upp med perfekta ögonbryn varje dag.

När känner du dig som snyggast?
– Jag älskar känslan att få göra sig riktigt snygg på fredagkväll, efter en riktigt intensiv jobbvecka då man knappt haft tid att duscha. Jag älskar smink men är en ”allt eller inget-person” och gillar inte att göra saker halvdant.

Vad är ditt bästa sminktips?
– Man ska undvika att sminka sig för att dölja saker i ansiktet, det syns alltid. Låt istället makeupen framhäva det du är mest nöjd med. Utgå efter din ansiktsform och de nyanser som passar dig. Detsamma gäller med kläder – klä dig efter din figur.

Hur fixar man en perfekt bas?
– Jag börjar alltid med Smashbox Photo Finish primer. Oavsett om jag är osminkad bär jag primer varje dag. RMS ”un” cover-up concealer under ögonen är grym och lämnar inga ”skidspår”, därefter applicerar jag Dior skin Nude Air foundation, den är tunn och täcker bara det den behöver täcka. Sedan fixerar jag basen med ett transparent pudret Hyaluronic hydra powder från By Terry. Över kindben, panna och under haklinjen applicerar jag lite Tan Powder. Sist men inte minst applicerar jag en highlighter, brronze på ansiktets högsta punkter: kindbenen, i ögonvrån och under ögonbrynet.

Hyaluronic Hydra-Powder - By Terry KÖP

Hyaluronic Hydra-Powder - By Terry

Fullända och släta ut hyns utseende med By Terry Hyaluronic Hydra-Powder, ett genomskinligt fixeringspuder som kan användas för att fixera foundation eller på makeupfri hud för en snygg, matt finish.

Pris: 504 kronor.

KÖP

Nästa bild
Solar Glow Ultra-Light Bronzing Powder - Dolce & Gabbana KÖP

Solar Glow Ultra-Light Bronzing Powder - Dolce & Gabbana

Pris: 636 kronor.

KÖP

Nästa bild
Backstage Face & Body Foundation - DIOR KÖP

Backstage Face & Body Foundation - DIOR

Pris: 430 kronor.

KÖP

Nästa bild
Black Magic Mascara - Eyeko KÖP

Black Magic Mascara - Eyeko

Tänd dina ögonfransars livsgnista! Prisbelönt svart mascara som berikats med en botanisk sheasmörblandning. Den hjälper till att vårda dina ögonfransar, samtidigt som den böjer dem och gör dem fylligare.

Pris: 228 kronor.

KÖP

Nästa bild
Waterproof Maker - Artdeco KÖP

Waterproof Maker - Artdeco

Önskar du att din favoritmascara vore vattenfast? Då behöver du Waterproof Maker! Denna transparenta fixeringsgel gör mascaran vattenfast samtidigt som den håller bättre. Waterproof Maker går utmärkt att använda för sig själv – perfekt om du vill framhäva dina naturliga fransar.

Pris: 127 kronor.

(Nedsatt från 159 kr)

KÖP

Nästa bild
Concealer - RMS Beauty KÖP

Concealer - RMS Beauty

Krämbaserad concealer som smälter in i huden

Pris: 415 kronor.

KÖP

Nästa bild
Photo Finish Foundation Smooth & Blur Primer  - Smashbox KÖP

Photo Finish Foundation Smooth & Blur Primer - Smashbox

Denna genomskinliga primergel för ansiktet jämnar ut huden och tonar ned små skönhetsfel. Den har utvecklats för att förbättra din makeup och få den att hålla längre.

Pris: 320 kronor.

KÖP

Nästa bild
Highlighter - E.L.F Cosmetics KÖP

Highlighter - E.L.F Cosmetics

Pris: 71 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!