Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Petra Tungården avslöjar sina skönhetsfavoriter

Petra Tungården avslöjar sina skönhetsfavoriter
8 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/10/The-body-shop-honey-bronze-01.jpg

8.

The Body Shop, Honey Bronze Highlighting Dome, 135 kr. Köp den här>

Metro Modes Petra Tungården om enkla vardagsmakeuper, perfekta ögonbryn och varför hon inte kan leva utan sin primer.

Vad betyder skönhet för dig?
– För mig är det viktigt känna mig bekväm. Skönhet handlar inte bara om det yttre utan hur man mår. Man ser när folk mår bra.

Hur sminkar du dig till vardags?
– Eftersom jag ofta försover mig försöker jag förenkla processen så mycket som möjligt. Dels gör jag ögonfransförläning var tredje vecka och sen har jag nyligen gjort kosmetisk pigmentering vilket gör att jag numera vaknar upp med perfekta ögonbryn varje dag.

När känner du dig som snyggast?
– Jag älskar känslan att få göra sig riktigt snygg på fredagkväll, efter en riktigt intensiv jobbvecka då man knappt haft tid att duscha. Jag älskar smink men är en ”allt eller inget-person” och gillar inte att göra saker halvdant.

Vad är ditt bästa sminktips?
– Man ska undvika att sminka sig för att dölja saker i ansiktet, det syns alltid. Låt istället makeupen framhäva det du är mest nöjd med. Utgå efter din ansiktsform och de nyanser som passar dig. Detsamma gäller med kläder – klä dig efter din figur.

Hur fixar man en perfekt bas?
– Jag börjar alltid med Smashbox Photo Finish primer. Oavsett om jag är osminkad bär jag primer varje dag. RMS ”un” cover-up concealer under ögonen är grym och lämnar inga ”skidspår”, därefter applicerar jag Dior skin Nude Air foundation, den är tunn och täcker bara det den behöver täcka. Sedan fixerar jag basen med ett transparent pudret Hyaluronic hydra powder från By Terry. Över kindben, panna och under haklinjen applicerar jag lite Dior Skin Nude Air Tan Powder. Sist men inte minst applicerar jag en highlighter, The body shop honey bronze på ansiktets högsta punkter: kindbenen, i ögonvrån och under ögonbrynet.

Av: Elina Malm

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!