Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

INSIDERTIPS: BYREDO

BYREDO är ett Stockholm baserat märke som har funnits sedan 2006, skapat av Ben Gorham. Ben vars etniska bakgrund både härstammar från Indien och från Kanada har påverkats mycket av sitt ursprung i hans skapande av parfymerna – vilket har lett till 6 år av sucée. Märket har ett tydligt fokus på hantverk och kvalité och i parfymerna används endast högst kvalitativa råvaror. I motsats till skandinavisk estetik bär BYREDO tydliga etniska referenser och influenser från den Indiska kulturen vilket i sin tur har gett varumärket en unik identitet. Ben Gorman har flera bollar i luften och berättar att mer nyheter är på gång, men tills dess gottar vi oss i hans fyra favoriter ur senaste kollektionen som finns i butik just nu.

 

Av. Caroline Sandström

Black Saffron

Saffran har varit väldigt viktigt i mitt liv med tanke på mitt indiska ursprung, både i färg, smak och doft. För hinduer är det heligt, färgen används till buddhistiska munkars dräkter och i den indiska flaggan, saffran har blivit en symbol för Indien. BYREDOs doft Black Saffron 

Apocalyptic

Apokalypsen har gestaltats i historier runt om i världen i tusentals år och den har ofta skildrats i konst och film. Idag ger det oss en möjlighet att tillfälligt fly de riktiga faror som hotar vår planet, som den globala uppvärmningen. Från ett konstnärligt perspektiv ville jag med doftljuset Apocalyptic ge mig själv utmaningen att gestalta något som ingen i historien ännu upplevt.

Bullion Limited Edition

Doften Bullion skapade jag direkt inspirerad av alla mina besök till Mellanöstern. Inspirationen hämtades ur en kombination av platser, mat och framför allt människor som jag såg och mötte. I Mellanöstern finns en gammal, rik tradition kring parfym och de har en väldigt specifik uppskattning för råvaror. Det är det här som tillsammans ger Bullion dess unika karaktär.

AW12 Leather Travel Cases

Jag ville skapa ett vackert resefodral som gjorde det lättare att resa med sin favoritdoft. Vi har arbetat väldigt länge för att hitta de finaste läder som vi kan jobba med och för att få till vårt unika magnetlock. Under det senaste året har jag börjat utveckla en läderkollektion för BYREDO så ett resefodral till parfymerna kändes som en väldigt logisk del av det.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!