Skönhet

Joanna Swica om att klippa håret kort: “Femininiteten sitter inte i håret”

Metro Modes hälsobloggare Joanna har kapat håret och bär nu stolt upp sin nya frisyr. På Instagram la hon för några dagar sedan upp ett inlägg där hon visar upp den korta frisyren och hejar på alla kvinnor som går emot normen för vad som är feminint. På bloggen delar hon i ett annat inlägg med sig om sina tankar kring kvinnlighet. 

Foto: Instagram @joannaswica

Joanna Swica inspirerar oss ständigt med både träningstips och kloka tankar kring livet. I slutet av förra veckan klippte hon av sig sitt hår till en alldeles fantastisk pixie-frisyr – och passade på att peppa både sig själv och andra kvinnor när hon visade upp det fina resultatet.

“Till alla kvinnor där ute som skiter i kommentarer om vad som är feminint och inte. Som gör precis vad de själva vill och känner. Till alla kvinnor som sätter sina egna ideal, drömmar och normer. Som beslutar själva vad som är och inte är. Jag hade kunnat lägga upp denna imorgon, på “vår” dag. Men detta gäller varje dag, året runt. Varje jädra minut. Och dessutom är jag så pass nyklippt att håret från trimmern kittlar mig på ryggen. 30 år och still fab. Om inte lite mer fab i det kortaste håret någonsin i mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle våga, but here i am – pixie baby! ♡”, skriver Joanna i bildtexten.

I ett blogginlägg tar hon sedan upp hur hon länge hade tvekat innan hon klippte av sig håret – av många anledningar.

“Passar frisyren med min stil? Funkar det korta håret med min livsstil med mycket träning? Kommer jag se ut som Gustav Vasa om jag inte lägger ner tid på styling varje dag? Hinner jag styla det? Men framförallt – tappar jag min femininitet?”, skriver Joanna i inlägget.

Hon reflekterar också kring hur tankarna kring vad som är kvinnligt sitter djupt rotade.

“För varje år som går blir jag lite mer modigare och mindre brydd om hur saker och ting ska vara, eller inte vara. Som polsk har jag alltid matats med att det är viktigt att vara kvinnlig, att man ska se ut, vara och agera på ett visst sätt. Missförstå mig rätt, min mamma har varit en stark förebild som alltid har uppmuntrat mig att gå min egna väg och göra exakt vad jag vill göra. Men mentaliteten i Polen, min polska släkt och min mormor som alltid pratade om kvinnas roll i hemmet när jag var yngre har liksom etsat sig fast och präglat vem jag är idag. Det är en av anledningarna varför jag är så fast besluten att aldrig ta någon skit som kvinna.”

Är du också sugen på att skaffa en lika fin frisyr som Joanna? Kolla in hennes grymma (och snabba) styling-tips nedan!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!