Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

I några år har alla börjat prata om micellärt vatten och många beautyjunkies och

Skönhet

Just nu pratar alla om micellärt vatten och därför måste du testa det

Just nu pratar alla om micellärt vatten och därför måste du testa det
9 Se Bildspelet

I några år har alla börjat prata om micellärt vatten och många beautyjunkies och modeller är som frälsta av det fantastiska vattnet. Men vad är det för något egentligen och varför ska du använda det?

Micellärt vatten (eller micellar water) är en skonsam ansiktsrengöring som rengör på djupet. Det påminner om ett vanligt vatten men det innehåller små micellära partiklar som drar till sig smuts, orenheter och sminkrester.

De stora fördelarna med att micellärt vatten är att det mycket mer skonsamt än vanlig rengöring. Eftersom partiklarna i vattnet drar ur smutsen ur porerna (som magneter) behöver du inget gnugga bort sminket. Istället duttar och sveper du över vattnet med hjälp av en bomullsrondell eller liknande. Du behöver heller inte skölja bort den med vatten efteråt vilket gör att huden inte känns torr.

Eftersom den är så skonsam passar den till alla hudtyper men det ska sägas att vissa vatten kan innehålla alkohol och att det självklart finns hudtyper som inte tål vattnet.

Du kan använda micellärt vatten som ensam rengöring, men kräver då en ordentlig rengöring och tar tid eftersom du duttar bort sminket istället för gnuggar bort det. Ska du använda den som ensam produkt passar det bra de dagar då du inte har så mycket smink på dig eller är helt osminkad. Annars använder du det efter din vanliga rengöring som ett ansiktsvatten. Då drar micellära vattnet ur alla rester och annan smuts ur dina porer.

Det finns inte bara vatten som är micellära, utan finns även några oljor som har samma egenskaper som vattnet.  I bildspelet listar vi några micellära vatten du kan testa, allt från budget till lite lyxigare.

Foto: REX
Källa: Hudspecialisten.se

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind