instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

K-beauty – Vi listar de bästa produkterna inom Koreansk hudvård

Av: Metro Mode

Sheet masks och snigelslem är vad många kanske förknippar med koreansk skönhet, eller K-beauty som det också kallas. K-beauty står för återfuktad, hälsosam hud med lyster. Huden ska alltid vara i balans – aldrig vara uttorkad och aldrig utsättas för solskador. Nedan berättar vi mer om skönhets- och hudvårdstrenden och listar våra favoriter! Just nu har Lyko 20% Rabatt på K-Beauty!

Foto: Unsplash

K-beauty är ett samlingsnamn för all skönhet, hudvård och kosmetik från Sydkorea. Den är känd för att vara vägen till perfekt hud med långa rutiner att utgå ifrån för att sedan bygga upp just den som passar din hy bäst.

Bygger på fyra grundsteg

K-beauty bygger på fyra grundsteg: rengöring, toner, serum och fuktkräm. Utöver det kan man individuellt bygga på med det just din hud behöver för tillfället. En vanlig regel brukar vara att det räcker med en kortare rutin på sommaren och en längre på vintern då huden oftast behöver mer fukt.

Arbetar förebyggande för huden

K-beauty arbetar förebyggande genom omhändertagande rutiner. Tanken är att huden ska vårdas på djupet och man strävar efter att den alltid ska vara återfuktad och i balans. K-beauty arbetar också mycket innovativt med sina produkter och priserna är vanligtvis lägre än det vi är vana vid i exempelvis Sverige. Detta beror på att K-beauty ligger i framkant men också att de på grund av en högre konkurrens tvingas hålla priserna nere.

Vi har samlat några punkter som listar varför många skönhetsnördar har börjat gilla de spännande produkterna!

1. Koreanska kvinnor älskar hudvård

Koreanska kvinnor lär sig att ta hand om sin hud redan när de är väldigt unga. Hudvård är viktigt i Korea och därför är produkterna ofta av hög kvalitet. De flesta produkter är mildare än västerländska och kan därför användas av personer med känslig hy.

2. De är innovativa

Sydkorea är ett färgstarkt land full av spännande saker och det gäller även deras hudvård. Trender dyker upp hela tiden och hudvårdsföretagen är inte sena med att testa nya spännande ingredienser och produkter.

3. De använder naturliga ingredienser

Koreanska skönhetsprodukter är vanligtvis fyllda av (enligt oss) udda och naturliga ingredienser som snigelsekret, åsnemjölk och bigift. Ingredienser som vi inte hittar i västerländska produkter men som kan göra underverk för din hy.

Den koreanska 10-stegsrutinen

1. Oljerengöring

2. Vattenbaserad rengöring

3. Exfoliering (ca 3 gånger i veckan, på kvällen)

4. Toner

5. Essence

6. Serum

7. Sheetmask (vid behov)

8. Ögonkräm

9. Fuktkräm

10. Solskydd (på morgonen) eller nattmask (på kvällen)

Källa: Lyko, Apotek Hjärtat

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår