Skönhet

Kallades för verklighetens Rapunzel – därför klippte hon av sitt hår

Vanessa Rasmusson var hela internets Rapunzel – tills hon klippte sitt 120 centimeter långa hår axellångt. Spana in videon med det dramatiska klippet här!

Foto: Instagram @08vanessa.r

Vanessa Rasmusson – som går under användarnamnet @08vanessa.r på TikTok – har många gånger kallats för verklighetens Rapunzel på grund av sitt långa hår. Beslutet att låta håret växa kom efter ett misslyckat besök hos frisören:

“När jag var sju år fick jag mitt hår klippt och jag hatade det. Jag lovade mig själv att jag aldrig skulle klippa det kort igen. Jag älskade att ha långt hår och jag var nyfiken på att se hur långt det kunde bli”, berättar Rasmussen.

“Ville bli sedd som en person”

Det visade sig att Vanessas hår kunde bli växa sig riktigt långt – till sist nådde det henne ända ner till vaderna. Men trots att håret gav henne massvis med följare på sociala medier bestämde hon sig i våras för att klippa av en stor del av håret.

“Mitt 120 centimeter långa hår gjorde att jag alltid stack ut. Men jag ville inte längre bli uppmärksammad enbart för mitt hår, jag ville bli sedd som en person”, säger hon.

Blandade reaktioner bland följarna

Videon där Rasmusson klipper av sitt hår framkallade blandande reaktioner från hennes följare. Vissa tycker att det var synd att hon gjorde sig av med det långa hårsvallet, medan andra hyllar hennes val.

“Jag hade långt hår förut och den absoluta friheten som jag kände när jag klippte av det var fantastisk. Jag hoppas att du också älskar det”, skriver en följare.

Trots den stora förändringen är Vanessa nöjd med sin nya frisyr:

“Jag var både spänd och nervös. När jag först såg att det var borta blev jag chockad, men också förvånad över att jag kände mig snygg och självsäker även med kort hår. “

@08vanessa.r The BIG CHOP!!!!!! #hairtransformation #hair #longhair #4fthair #longtoshorthair #transformation #before #haircut #chop #bigchop ♬ Cut You Off – Little Mix

Källa: Daily Star

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!