Skönhet

Kändisarnas hemligheter till ett fantastiskt hår – 7 anledningar att göra precis som dem

Kändisarnas hemligheter till det perfekta håret är inte svårare än så här.

Foto: REX

Är det inte ironiskt att nästan alla Hollywood-stjärnornor har det perfekta håret, trots att de verkar bryta de flesta av de vanligaste reglerna: färgar ofta och verkar styla med värme dagligen. Men med några enkla knep lyckas de ju ändå hålla håret i bra skick. Nedan finner du 7 anledningar att göra precis som kändisarna gör, för att närma dig ett resultat som liknar det där perfekta håret!

Vitaminer

Vitaminer

De tar vitamintilskott, eftersom allt som har med skönhet att göra börjar inom oss! Kosttillskott förbättrar faktiskt håret avsevärt till det bättre, speciellt hår som regelbundet utsätts för värmestyling och annan typ av slitande styling. Vitaminer ger även din hårbotten en kick och gör att dit hår kan växa snabbare, bli tjockare och friskare. För att inte tala om vad det kan göra för dig som tappar många strån! Så köp en ordentlig vitaminkur och låt håret svalla.

Foto: REX

Nästa bild
Masker

Masker

De är noggranna med sina hårmasker. Eftersom galafrisyrer innebär mycket slit på håret så ska håret också få chansen att vila och återhämta sig på lediga dagar. Hårinpackningar är verkligen guld värt för ditt hår och du ska åtminstone göra en i veckan. Dessa djupgående balsam är utformade för att bekämpa skador som orsakats av konstant värmestyling och kemiska skador som kan komma av upprepad färgning. Det lämnar dina strån mjukare och smidigare efter en gång, men du kommer att se de verkligt märkbara resultaten när du gör det minst en gång under en längre period. Glöm inte att variera dina masker efter säsong och väderlek.

Foto: Rex Features

Nästa bild
Löshår

Löshår

Japp, allt är inte på riktigt! Stjärnorna använder peruker och löshår, jämt! Oavsett om det är för en stor roll, en fotografering, eller på röda mattan. Löshår är snarare regel än undantag i Hollywood. Det är faktiskt också många kändisar som faktisk kör en hel peruk, även om det ofta kan vara svårt att upptäcka.

Foto: Rex Features

Nästa bild
Långsamt är bäst

Långsamt är bäst

De färgar sitt hår gradvis (oftast). Även om stjärnorna är kända för dramatiska färgförändringar så är det faktiskt inte en förändring som sker vid ett enda frisörbesök. Vad de flesta människor inte inser är att dessa förändringar tar tid! Precis som när Khloe Kardashian förvandlades till ett blont bombnedslag under loppet av ett år, för ett bra resultat tar tid. Ha tålamod!

Foto: Rex Features

Nästa bild
Nej till handduken

Nej till handduken

De torkar inte sitt hår med en frottéhandduk. Även om det känns lockande att bara ruffsa håret torrt med en stor handduk direkt när du kliver ur duschen så är det inte bra för dina strån. Många kändisar torkar sitt hår med en mjuk gammal bomull t-shirt. Hårstrån är extra känsliga och benägna att gå av när håret är blött så det är skonsammare med det mjuka tyget. Allra helst ska du låta håret lufttorka så ofta du kan.

Foto: Rex Features

Nästa bild
Borsta rätt

Borsta rätt

Blött hår ska helst inte borstas alls. Men om du vill reda ut ditt blöta hår så ska du använda en skonsam borste i naturmaterial. Gärna en med svinborst eller en “extension-borste”. Använder du en borste med grova piggar i metall eller plast så kommer ditt hår att upplevas slitet snabbare, de översta stråna går av.

 

Foto: Rex Features

Nästa bild
Värmeskydd

Värmeskydd

De använder värmeskydd när de stylar sitt hår. Om du använder varma verktyg,  är detta ett icke förhandlingsbart steg i din styling! Många kändisar (eller deras frisörer) använder asiatisk gurkörtsolja. Det är en olja som skyddar håret från värmeskador och kan vara bra för att hindra att färgen bleks.

 

Foto: Rex Features

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!