Skönhet

Kändisfrisören Elin Johansson om korta frisyrer: “trendigare än någonsin våren 2017”

Funderar du också på att klippa av håret? I vår väljer allt fler den korta frisyren, som både syns i kändisvärlden men också ute på stan. Vissa vågar till och med ta fram rakapparaten, som Kristen Stewart. Metro Modes hårbloggare Elin Johansson berättar vad du ska tänka på innan du klipper av dig håret och vilken frisyr som är trendsäkrast i vår.  

Foto: REX

Elin Johansson har sett att de korta bob:arna, pixiefrisyrerna och luggarna har kommit tillbaka allt mer de senaste åren. I ett blogginlägg ger hon inspiration på kändisfrisyrer att satsa på i vår. “Jag tycker att alla passar i kort hår” säger Elin Johansson till Metro Mode. Här tipsar hon om hur man ska tänka för att välja frisyr efter det som är trendigt men också efter det som passar en själv bäst.

Varför ska vi klippa klippa korta frisyrer i vår?

– För ett år sedan gick vi från långt hår till lob, i slutet på förra året gick vi från lob till bob och nu vågar vi oss på en pixie. Det handlar främst om att vi vill ta fram det genuina i varje personlighet med hjälp av håret. Ett kort hår är en stil och ska alltid bäras med pondus och kvinnlighet. Jag tror att vi har blivit modigare och mer självsäkra i oss själva vilket har resulterat i att de korthåriga kommer fram mer och mer. 

Taylor Swift och Cara Delevingne i två olika bob

Hur trendigt är det med kort hår framöver?

– Det är trendigare än någonsin. Kändisarna klipper av sig håret hejvilt och det bästa är att frisörer idag är så duktiga och kreativa vilket gör att varje person kan få en skräddarsydd klippning så den passar helt perfekt till just dig. 

Vilken är den trendsäkraste frisyren?

– En soft pixie-frisyr med en minilugg. Vill man ha lite längre hår så är den djupa snedbenan tillsammans med kortklippta sidor som lätt dras bakom örat. 

Michelle Williams och Zendaya Coleman i pixie med kort lugg

Vad ska man tänka på innan man klipper av håret?

– Varför klipper du av dig håret? Vad vill du få ut av att ändra stil? Det viktigaste är att finna en frisyr som du lätt kan styla själv och som passar ditt ansikte och din personlighet. Men framför allt färga håret i en färg som passar till din nya frisyr. 

Vilka passar i kort hår?

– Jag tycker att alla passar i kort hår. Det gäller att finna den rätta längden, formen och färgen för just dig. Det är en stor skillnad på en bob-frisyr och en kort pixie-frisyr – båda är korta hår men det skiljer sig mycket. Vi ser alla olika ut och har olika förutsättningar men ett kort hår kan alla bära. 

Jaimie Alexander och Ruby Rose i korta frisyrer med volym

Vad är det bästa med korta frisyrer?

– Det bästa är att det inte går åt så mycket schampo, att styla håret går snabbt, du slipper stå och föna håret torrt i 15 minuter och du kommer aldrig mer ha ett kluvet hårstrå eftersom du klipper dig oftare. Korthåriga är alltid snygga i håret, oavsett. 

Kristen Stewart och Danai Gurira i superkorta frisyrer

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!