Skönhet

Kändisfrisören om vårens hårtrender: ”En blandning av varmt och kallt”

Den här våren äter vi kakan och har den kvar, i alla fall när det kommer till håret. Vi har pratat med Loréal Professionnels frisör Sacha De Carteret om vårens största hårtrender när det kommer till färg och styling.

puff-harfarger-Foto: Camera Press/REX Features

Det är någonting med vårsolen som gör oss så peppade på att göra någonting med håret, ny hårfärg och nya frisyrer. Här nedan ser du kändisfrisörens trendspaning när det kommer till färg och styling.

Sugen på att läsa mer? Massa annat härligt material hittar du i Metro Modes magasin. Du plockar ditt ex på centralstationerna i Malmö, Göteborg och Stockholm och även i flera H&M-butiker (vilka hittar du här)Här kan du också läsa magasinet digitalt.

Glansigt och matt 

Glansigt och matt 

I vår blandar vi olika texturer och effekter. Vi behöver inte välja om vi vill ha glansigt eller matt. En av vårens stora trender är enligt Sacha att blanda glansigt och matt. Han tipsar om att sätta upp håret i en låg hästsvans och låta svansen vara matt och håret på huvudet vara glansigt.

 

Foto: TT

Nästa bild
S-formade lockar

S-formade lockar

Lockar kommer alltid vara trendigt så Sacha menar att man hela tiden måste utveckla tekniken och utseendet på dem.

– Nu förändras lockarna, förut skulle alla lockar vara åt samma håll. Nu vill vi ha S-formade lockar.

För att lyckas med den s-formade locken ska du locka med en stor locktång. Istället för att rulla upp håret på tången, ska du dra tången neråt och rulla tången utåt och inåt för att skapa s-formen. Det räcker med några små rörelser.

Foto: REX

Nästa bild
Bronzing

Bronzing

Den andra stora hårfärgstrenden är bronzing som är inspirerad av terrakotta och dess naturligt varma nyans. Du kan satsa på antingen en brunaktig koppar eller en gyllene blond med en liten hint av brunt.

– Tänk gammalt guld eller koppar, gyllene men ändå lite smutsigt.

Foto: Camera press

Nästa bild
Varmt och kallt 

Varmt och kallt 

Tidigare har vi sett mycket metalliska toner i silver, lila och rosa. Nu menar Sacha att vi går mer och mer åt det varma men framförallt  åt att blanda varmt och kallt. Som till exempel roséguld, koppar med askiga eller bruna toner.

– Den här trenden är perfekt för mig! Vi fransmän gillar ”comme ci comme ça” inte för mycket och inte för lite. Jag gillar inte när något är för varmt eller för kallt.

Foto: REX

Nästa bild
Volym

Volym

Lek loss med volym och lockar! Du kan välja mellan att ha volym vid rötterna eller ha platt uppe och massa volym i längderna. Fixa den rätta looken med ett volymgivande och fixerande hårpuder.

 

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!