Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

5 hacks för att slippa fett hår – skippa dyrt torrschampo

Så enkelt slipper du fett hår utan dyra hårprodukter.
Oavsett om det beror på ett flitigt användande av hattar eller om det bara ligger i dina gener så är flottigt hår ett problem som många tacklas med. Det är inte kul att efter en halv dag råka se sin egen spegelbild och inse att håret ligger slickat mot hjässan som om någon skulle hällt olja över dig. Men misströsta inte, det går faktiskt att undvika och minska problem med flottigt hår! Metro Mode listar fem enkla knep för att hålla håret sådär härligt luftigt som du vill ha det.

Transparent puder kan ta bort det värsta när du är på språng.

Transparent puder kan ta bort det värsta när du är på språng.

Det händer oss alla någon gång: Du är ute på stan, får syn på dig själv i en spegel eller ett skyltfönster och upptäcker att ditt hår liksom förvandlats till en platt, flottig mardröm. Den spontana reaktionen är ju att gömma allt under en mössa eller liknande om du inte har ditt torrschampo med dig. Men! Det finns också en enkel lösning i din  necessär. Ett transparent puder kan hjälpa för att balansera upp den värsta oljigheten i din hårbotten! Det suger upp nästan lika bra som ett torrschampo gör.

Foto: REX

Nästa bild
Tänk till angående ditt torrschampo

Tänk till angående ditt torrschampo

Var smart från början! Tyvärr kan överanvändande av torrschampo faktiskt orsaka extra fett hår över tid.  Den här typen av produkter har onekligen lätt för att suga upp FÖR mycket olja, så pass att det torkar ut hårbotten. Detta gör att din hårbotten tenderar att producera ännu mer olja för att återfukta hårbotten, vilket gör att det problem du försöker att åtgärda förvärras. Kanske är det dags att du avvänjer dig? Om nöden faller på och du måste använda torrschamp, spraya då inte din hårbotten full, spraya istället lite torrschampo på fingrarna och dra dem genom håret, främst i rötterna, undvik hårbotten i den mån det går.

Foto: REX

Nästa bild
Lockande med lockar!

Lockande med lockar!

Att dissa plattången kan vara det bästa någonsin för ditt feta hår. Ju rakare och plattare ditt hår är, desto mer “hårbotten-olja” kommer det i kontakt med. Lite lockar vid roten lyfter upp håret från hårbotten, vilket gör att det inte lika lätt blir fett. Ett tips är att sova med med hår-rullar snarare än att locka med varma verktyg! (Då slipper du också den där hemska kudd frillan)

Foto: REX

Nästa bild
DIY en färgsäkrare

DIY en färgsäkrare

Ett av de bästa sätten att eliminera fett permanent är att använda ett “clarifying” schampo. Tyvärr så är det inte alls bra du har färgat hår. Den typen av schampo är ökända för att snabbare dra ur färgen från färgat hår, och vem vill det?

För att undvika detta kan du istället krossa en halv aspirin och blanda det med din vanliga schampo. Den salicylsyra som finns i tabletten kommer att rengöra ditt hår (och hårbotten) utan att ta bort någon av din färg. Smart va?

Foto: REX

Nästa bild
Skölj ordentligt

Skölj ordentligt

Om du alltid får fet hårbotten i ett visst område, typ baksidan av huvudet eller vid tinningarna, kan det vara ett tecken på att du inte sköljt ur allt schampo eller balsam ur håret.

Så skölj håret längre och dela upp det i sektioner när du sköljer det, på så vis blir det en mer genomgående sköljning och du kanske slipper fett hår framöver!

Bonustips: Innan du kliver ur duschen, skölj hår och hårbotten i riktigt kallt vatten, det må vara lite obehagligt men det hjälper faktiskt för att hålla håret fräscht lite längre.

 

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!