Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

“Mirakelkrämen” tar bort påsar under ögonen – se otroliga resultatet

Kan en hudkräm verkligen få bort påsar under ögonen? En video som har blivit viral på TikTok visar hur en kvinna applicerar en ögonkräm och får ett fantastiskt resultat – så fantastiskt att många frågar sig om videon är äkta eller ej.

Foto: Shutterstock

Sommaren 2021 publicerade TikTokern Trinidad Sandoval – som går under användarnamnet @trinidad1967 – en video där hon demonstrerar effekterna av en ögonkräm, och det slående resultatet gjorde att klippet snabbt blev viralt.

Visar upp “mirakelkrämen”

I videon, som har 41,7 miljoner visningar, ser vi hur Sandoval applicerar ögonkrämen Instant Firm X Eye från Peter Thomas Roth – och det dröjer inte många sekunder innan huden under ögat börjar stramas upp. Det hela tycks vara för bra för att vara sant och i kommentarsfältet uttrycker flera användare sin förundran:

“Det här är magi”, skriver en person.

“Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den här videon, jag blir mållös varje gång”, kommenterar en annan. ‘

“Jag har inte ens rynkor men vill fortfarande köpa denna”, skriver en tredje.

Hudläkaren: “Är inte gjort i photoshop”

Sedan videon blev viral har många frågat sig om klippet faktiskt är äkta. En av de experter som har gett sin syn på produkten är hudläkaren Dr Lindsey, som går under användarnamnet @dermguru på TikTok.

“Detta är ett helt äkta resultat och inte gjort i photoshop”, säger Lindsey och fortsätter: “Den här krämen innehåller sodium sylicate, vilket fungerar som tejp eller klister. Detta glider över huden i en gel eller flytande form och när det torkar bildar det en tunn hinna som mycket försiktigt drar i huden för att hjälpa till att ta bort påsarna under ögonen”, säger hon och fortsätter:

“Det som är viktigt att veta är att detta endast är en tillfällig effekt. Det kommer bara fungera under tiden som du använder produkten, det finns inga långsiktiga fördelar med lyftet – men det finns några goda ingredienser i produkter, som peptider och leptides, som kan hjälpa i det långa loppet.”

Har inte samma effekt på alla

Dr Lindsey påpekar även att alla som använder produkten inte kommer få samma resultat:

“Det är också viktigt att veta att ju mer nedhängande hud du har [under ögonen], desto bättre kommer [krämen] fungera. Om du inte har mycket slapp hud under ögonen så kommer [den] inte ha en stor effekt”, säger hon.

Dr Lindsey berättar även att man måste vara försiktig med hur man använder produkten – effekten förtas om man använder för mycket eller för lite. Om krämen kommer i kontakt med vatten eller fukt kan den få ett kritliknande utseende eller rentav försvinna. Det går inte heller att använda krämen tillsammans med foundation eller andra återfuktande ansiktskrämer.

@dermguru duet with @trinidad1967 it’s already sold out everywhere online #eyecream #dermguru #dermatologist #undereyebags #learnontiktok ♬ original sound – Dr. Lindsey, MD

Användarnas reaktioner

I kommentarerna till Dr Shah och Dr Lindseys videor har flera användare ställt frågor om produkten – samt berättat om sina egna erfarenheter av den.

Flera personer menar att produkten fungerar men att den är långt ifrån perfekt: vissa skriver att effekten försvinner helt om man “börjar prata eller göra ansiktsuttryck”, andra säger att krämen lämnar märken som gör den omöjlig att använda:

“Den blir vit på mörk hy och den kliar”, skriver en person.

Ett flertal personer menar att produkten är värdelös eftersom man inte kan bära smink samtidigt som man använder den. En person skriver att produkten fungerar om den används på rätt sätt:

“Den flagnar bara om du använder för mycket. Jag använder bara en liten klick som jag duttar på. Den fungerar absolut men concealer får den att försvinna snabbt.”

Instant Firm X Eye - Peter Thomas Roth KÖP

Instant Firm X Eye - Peter Thomas Roth

Ögoncreme som ger en omedelbart fasthetgivande av ögonkonturen och ett tillfälligt lyft samt gör huden fastare och slätare. Uppkomsten av fina linjer, djupgående rynkor och svullnad under ögonen reduceras. Passar alla hudtyper, men framförallt en mer mogen hud.
·Omedelbar fasthetsgivande
·Ger ett tillfälligt lyft och reducerar djupgående rynkor
·Reducerar puffar under ögonen

Pris: 358 kronor.

(Rek pris: 475 kr)

Finns även hos Lyko!

Pris: 369 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!