Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Läkarens svar på om du blir förkyld när du går ut med blött hår

Fick du också alltid höra när du var liten att om man går ut med blött hår det är kallt så blir man förkyld? Då kan du visa den här artikeln för dina föräldrar…! 

blott har forkylning

Nej, vad din mamma än försökte få dig att tro så finns det inga belägg för att ditt blöta hår gör dig förkyld – åtminstone inte om du frågar läkaren Adam Simon som är chefsläkare för online-tjänsten Push Doctor. Han säger i en intervju med Byrdie att påståendet bara är en gammal skröna:

 

– Du kan inte drabbas av en förkylning bara genom att lämna huset med blött hår – låt oss slå hål på den myten en gång för alla.

 

En del forskningsstudier har visat att en lägre kroppstemperatur kan trigga ett förkylningsvirus som redan finns i kroppen, men det enda sättet att faktiskt bli förkyld är att kroppen smittas av ett virus, antingen genom en luftburen smitta eller när du rör en yta där viruset finns, till exempel dörrhandtag, tangentbord eller när du skakar hand med någon.

 

Men även om ditt blöta hår inte gör dig direkt förkyld så kan det ändå vara smart att torka håret innan du stänger ytterdörren, speciellt om det är minusgrader… Här hittar du våra bästa tips på hur du undviker förkylningar!

 

Källa: Byrdie.co.uk 

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!