Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Läppstiftsguide: så hittar du rätt färg på läppstiftet

lappstift-valja-ratt-farg-nyans-ljus-mork-hy-mellan-hy-oliv
Metro Mode guidar dig till att hitta rätt nyans på ditt läppstift. Du kommer garanterat hitta din nya favorit.
Att hitta rätt färg på läppstiftet kan verka krångligt och klurigt, men det är faktiskt enklare än vad man tror. Det finns en grundregel som fungerar i de flesta situationer. De som har ljus hy och blir röda i solen passar bäst i kalla nyanser medan de som har mörkare hy och blir bruna i solen passar bäst i varma nyanser. Såklart finns det en hel del undantag.

Rött
Ett snyggt rött läppstift passar de flesta och kan få nästan vilken outfit som helst att se riktigt stilsäker ut. Innan man ska välja ett rött läppstift kan det vara bra att veta att det finns tre sorters röda läppstift – kalla (drar åt blått), varma (drar åt orange) och neutrala (drar varken åt varmt eller kallt). De neutrala passar de flesta, de kalla nyanser passar bäst på de med ljus hy och varma passar bäst på de som har mörkare hy.

Rosa
Ett rosa läppstift är lika uppfriskande som en glass på sommaren. Att hitta ett rosa läppstift som passar en perfekt är hur enkelt som helst. Ju mörkare hy desto kraftigare och knalligare rosa kan du ha. Har du ljus hudton så passar ljusare och lättare nyanser av rosa.

Nude
Att hitta ett nudefärgat läppstift är enklare än enklast. När du väl hittat rätt nyans kommer läppstiftet bli din bästa vän i alla väder. Utgå från din hudton och välj ett läppstift som är något mörkare än din hy. Där har du den perfekta nyansen för dig. Ett läppstift som går mer mot rosa passar bra för ljus hy, persika passar till mellan hy och koppar till mörkare hy.

Korall
Ett läppstift som är korallfärgat passar både mörka och ljusa hudtoner och är alla läppstiftsälskares bästa vän under sommarhalvåret. De med ljus hy ska satsa på en nyans som går mer mot rosa och de med mörkare hy ska satsa på mer intensiva nyanser. Hur snyggt som helst!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che