Skönhet

Lina “Makeup by Lina” Ekh tipsar om sommarens bästa vattenfasta mascaror!

Sommaren är här och Metro Modes bloggare Lina “Makeup by Lina” Ekh rekommenderar oss att gå över till den vattenfasta mascaran! I ett inlägg på sin blogg guidar hon oss genom mascaradjungeln och tipsar oss om sommarens bästa vattenfasta mascara och vad vi behöver tänka på när vi gör vårt val. 

Foto: Instagram @makeupbylina

Metro Modes bloggare Lina Ekhs bästa sommartips är att byta ut den vanliga mascaran mot en vattenfast mascara. Eftersom sommarens varma dagar ofta gör att mascaran både smetar av sig på ögonlocken och tappar sin böj och form är den vattenfasta mascaran en stor fördel och den ultimata lösningen under sommarhalvåret.

Viktigt att tänka på när du väljer vattenfast mascara är att din favorit kanske redan finns i ett vattenfast alternativ. Du slipper därmed ge dig in i mascaradjungeln på nytt, men viktigt att komma ihåg är att den vattenfasta mascaran inte alltid är lika bra som din vanliga mascara. Lina menar nämligen att det oftast är en helt ny formula och konsistens på vattenfasta mascaror och att det därför kan göra dig besviken. Dessutom menar Lina att även vattenfasta mascaror inte nödvändigtvis är oljefasta. Om du därför är något oljigare på ögonlocken eller bär en oljig sminkbas kan det lösa upp mascaran. Hon menar därför att det är viktigt att pudra något extra både på dina ögonlock och under ögat.

Lina har testat flera olika vattenfasta mascaror för att ta fram sommarens absolut bästa! Samtliga mascaror håller god kvalitet och håller vad de lovar och befinner sig i olika prisklass och har olika borstar och konsistens. På hennes blogg kan du läsa mer om vilka vattenfasta mascaror hon har testat och vad hon tycker om var och en. Du hittar hennes inlägg här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!